România și Germania joacă un meci decisiv pentru calificarea din faza grupelor la Euro 2021 rezervat naționalelor Under 21. Calculele calificării sunt complexe în funcție de fiecare rezultat în parte, dar există și un scor la care cele două formații merg braț la braț în Final 8.

Adrian MutuFoto: FERENC ISZA / AFP / Profimedia

Primele două clasate merg mai departe, iar foarte mult va conta meciul dintre România și Germania. De ce? Pentru că oricum Olanda este mare favorită contra Ungariei, țara gazdă fiind cenușăreasa grupei.

Există doar două variante sigure pentru calificare: prima era lesne de înțeles - victoria cu Germania.

A doua este o remiză cu nemții, dar de la un anumit număr de goluri înscrise încolo. Dacă tricolorii vor termina de la egalitate 2-2 (sau variantele superioare, 3-3, 4-4, etc), atunci România și Germania vor avea avantajul golurilor marcate într-un clasament în trei cu Olanda.

  • România vs Germania va avea loc marți, de la ora 19:00, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe TVR1. Duelul se va disputa pe Stadionul Uj Bozsik din Budapesta și face parte din Grupa A.

Rezultatele României Under 21 la acest turneu final:

România vs Olanda 1-1

Ungaria - România 1-2

De știut:

Primele două clasate din grupe se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.

Vor avea loc marți, de la ora 19:00

Germania vs Romania

Olanda vs Ungaria

Cum arată clasamentul:

1 Germania 4 puncte (4-1)

2 România 4 (3-2)

3 Olanda 2 (2-2)

4 Ungaria 0 (1-5)

Ce spune selecționerul despre duelul cu Germania

  • "Nu am făcut calcule nici la început, nu facem nici acum. Este ultimul meci din grupă, unul important cu o echipă foarte bună. După opinia mea, Germania este o candidată la titlul european, la fel ca şi Olanda.
  • Bineînţeles că noi cu o victorie suntem calificaţi. Aşa că jucăm la victorie, ca întotdeauna. Faptul că ei au mulţi jucători născuţi în '98 nu îi face mai puţin periculoşi.
  • Aş spune că fizic asta îi face să fie mai puternici decât băieţii noştri. Oricum fizicul nemţilor a fost mereu peste al românilor. Am văzut primele lor două meciuri, am văzut cât de puternici sunt. Aşa că mă aştept la un meci greu" - Adrian Mutu.

Crede că ambele echipe vor juca la victorie

"Cu siguranţă Germania nu va juca la meci egal, va dori să câştige, aşa cum abordează fiecare meci. Va fi greu pentru ambele echipe şi pentru că nu e uşor pentru aceşti copii să joace la trei zile. Dar suntem gata de luptă, vom munci pentru fiecare centimetru de teren, ne vom bate pentru fiecare minge şi suntem gata să jucăm mâine la victorie" - Adrian Mutu.

Despre absențe

"Îi avem pe Adi Petre şi pe Marco Dulca, ei sunt gata să intre în locul celor suspendaţi (n.r. George Ganea şi Marius Marin). Ei sunt gata să intre şi să demonstreze că pot juca la nivel înalt" - Adrian Mutu.