Ținuți în meci doar de intervențiile lui Florin Niță (portarul Spartei Praga a apărat opt șuturi), tricolorii nu au reușit să îi pună probleme lui Manuel Neuer decât în ultimele minute. Selecționata Germaniei s-a impus cu 1-0 pe Arena Națională, iar reprezentativa României rămâne cu trei puncte în grupa J a preliminariilor pentru CM 2022.

Serge Gnabry, decisiv pe Arena NationalaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Golul nemților a fost înscris de Gnabry, în minutul 16.

S-au mai disputat duminică în Grupa României:

Armenia - Islanda 2-0

Macedonia de Nord - Liechtenstein 5-0.

Vor avea loc miercuri (31 martie):

Armenia - România (ora 19:00) / LiveText pe HotNews.ro

Germania - Macedonia de Nord (ora 21:45)

Liechtestein - Islanda (ora 21:45).

Clasament Grupa J:

1. Germania 6 puncte (4-0)

2. Armenia 6 (3-0)

3. Macedonia de Nord 3 (7-3)

4. Romania 3 (3-3)

5. Islanda 0 (0-5)

6. Liechtenstein 0 (0-6).

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.

Declarații la finalul partidei:

"Mi-e greu să și explic foarte concret, mă încearcă sentimente diferite. Nu știu dacă să mă bucur pentru repriza a doua sau să stau și să mă gândesc cum am primit golul și ocaziile Germaniei. Îmi pare rău pentru golul primit, trebuia să judecăm altfel, știam că în momentul când aduc mingea în zonă centrală încearcă să verticalizeze imediat. Din lateral intrau în zonă centrală și atacau profunzime. am avut atitudine, am încercat să jucăm de la egal la egal cu Germania. Am avut câteva situații, va trebui să menținem același spirit și să ne întoarcem cu 3 puncte din Armenia", a declarat Mirel Rădoi, selecționerul României, la Pro TV.

"România este tehnic mai bună decât Islanda, şi în atac. Noi am câştigat mult mingea, am avut faze bune, dar trebuie să criticăm felul în care ne-am folosit ocaziile. Am fi putut să ne facem misiunea mult mai uşoară înscriind al doilea gol. Am ales să fac schimbări târziu pentru că aveam jocul total sub control şi nu prea i-am permis României să aibă oportunităţi. Noi ne-am creat câteva, astfel că am fost bine aşezaţi şi nu era nevoie să facem schimbări", a spus Joachim Low, selecționerul Germaniei, potrivit uefa.com.

"Am avut mult de muncă, dar şi echipa, am făcut un meci bun. Trebuie ca la fiecare meci să-i coordonez pe băieţi. Am făcut un meci bun, dar am jucat în faţa un colos. Felicit echipa noastră, a arătat ca o echipă pe teren. Sper ca din Armenia să ne întoarcem cu puncte, e o echipă arţăgoasă, dar sper să luăm puncte. Soția m-a încurajat cel mai mult în această perioadă. Ţin legătură cu Tătăruşanu, vorbim pe mesaje. Obiectivul nostru este calificarea la CM", a declarat Niţă, la Pro TV.

"E clar că am avut de suferit împotriva unei echipe foarte puternice, care are posesia, dar cred că, pe alocuri, am avut și noi momente bune. Cu puțină șansă puteam scoate un rezultat bun. Nu s-a putut, cred că trebuie să continuăm cu atitudinea cu care am terminat această partidă și să câștigăm celelalte jocuri. Era clar că va fi un meci de acest tip, trebuia să alergăm mult. Am avut în fața noastră campioni și a fost greu. E adevărat că am avut mult de alergat, dar am avut o atitudine bună. Știam că ne așteaptă un meci greu, pentru că Germania are în componența sa numai jucători mari, evoluează la echipe campioane.

Sunt obosit, am avut de alergat mult după atacanții lor, dar cred că am scăpat bine doar cu un gol primit. Dacă vom continua cu atitudinea din acest joc, cu dăruirea și unitatea, putem să câștigăm restul jocurilor. Obiectivul nostru e să terminăm grupa sus, pe locul 2. Am fi vrut mai multe de la acest joc. E clar, Germania e favorita grupei și trebuie să terminăm pe locul 2. Știam că întâlnim un adversar dificil și că pot să ne pună în dificultate. Cred că am reușit să avem momente bune de joc. Sper ca băieții de la U21 să facă un joc bun, să câștige și să meargă mai departe", a declarat Chiricheș, la Pro TV.

"Știam că ne așteaptă un meci greu, care ne va epuiza fizic. Cred că în repriza a doua am arătat mai bine, am avut și ocazii clare. Nu știu dacă am mulțumit pe toată lumea, nici noi nu suntem mulțumiți pentru că am pierdut. Germania e favorită, este echipa cea mai puternică, dar de multe ori am reușit să jucăm de la egal la egal. Am simțit că putem egala. Toată lumea era supărată în vestiar, pentru că simțeam că putem mai mult. Eram concentrat să iau fața fundașului (n.r. despre faza din minutul 90), nu l-am văzut pe Pușcaș, am încercat să dau pe scurt, îmi pare rău că am ratat. Dar trebuie să mergem înainte și să rămânem cu ce a fost bun din acest meci", a declarat Nicolae Stanciu, la Pro TV.

"Ar fi trebuit să înscriem al doilea gol, pentru că astfel nu am fi fost în pericol să pierdem două puncte. Ne-au lipsit isteţimea, poate puţină voinţă în careu. Însă portarul lor a avut câteva intervenţii bune. Felicitări", a spus Neuer, potrivit uefa.com.

"Cel mai important este că am obţinut cele trei puncte. Am avut multe contraatacuri în repriza a doua, dar nu am reuşit să marcăm încă o dată şi ne-am făcut singuri treaba dificilă", a afirmat Gnabry, potrivit uefa.com.

"Cred că am fi putut să ne facem treaba mai uşoară. În minutul 90, adversarii ar fi putut egala. Am avut câteva ocazii, dar nu am găsit poziţiile bune. Am controlat jocul, dar nu am reuşit să tranşăm situaţia dincolo de orice îndoială. Pentru mine nu a fost uşor în această seară, am fost marcat foarte strâns, dar nu cred că ar fi avut sens ca eu să părăsesc zona pe care o ocupam", a afirmat Kimmich, potrivit uefa.com.

Au evoluat următoarele echipe:

România: Niţă – O. Popescu, Chiricheş, Toşca, Camora (Burcă '46) – Stanciu, R. Marin – I. Hagi (Maxim '83), Fl. Tănase (Cicâldău '83), Mihăilă (Man '66) – Keşeru (Puşcaş '66). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Germania: Neuer - Klostermann, Ginter, Rudiger, E. Can - Goretzka, Kimmich, Gundogan - Havertz (Werner '77), Gnabry (Neuhaus '90+2), L. Sane (Younes '90+4). Selecţioner Joachim Low.

Desfășurarea livetext a partidei dintre România și Germania:

'90+4 Niță trimite mingea în jumătatea adversă, dar arbitrul fluieră finalul partidei.

'90+4 Younes îl înlocuiește pe Sane.

"Nu ne facem de râs", se aude de la marginea terenului.

'90+3 Kimmich trage de timp și primește cartonaș galben.

'90+2 Neuhaus intră în locul lui Gnabry.

Vom avea trei minute suplimentare.

'90 Stanciu fură mingea din fața lui Ginter (după o pasă greșită a lui Sane), dar nu ia cea mai bună decizie: a tras la scurt, în plasa laterală, când putea pasa în fața porții.

'90 Maxim lovește cu exteriorul și mingea se duce departe de poarta lui Neuer.

'87 Pușcaș primește o pasă de la Cicâldău, ajunge până în careu, îl fentează pe Rudiger, dar trage spre centrul porții și Neuer prinde.

'83 Mirel Rădoi face ultimele schimbări: au intrat Cicâldău și Maxim, au ieșit Hagi și Tănase.

'80 Niță intervine și în fața lui Werner.

'77 Werner intră în locul lui Havertz.

'76 Sane șutează violent din lovitură liberă și îl lovește în față pe Burcă. Fundașul României rămâne întins pe gazon.

'72 Neuer încearcă o pasă cu pieptul în afara careului, Pușcaș fură mingea și obține un corner.

'66 Nemții au reușit 472 pase, tricolorii doar 196.

'66 Keșeru și Mihăilă sunt înlocuiți cu Pușcaș și Man.

'63 Ocazie imensă pentru nemți. Gnabry trimite în fața porții, dar Sane nu ajunge la timp pentru a împinge balonul în poartă.

'62 Keșeru șutează în blocajul lui Rudiger.

'60 Niță este eroul tricolorilor. Portarul nostru parează șutul lui Gundogan și după boxează din fața jucătorului celor de la Manchester City.

'58 Gnabry pleacă din propria jumătate de teren, trece de Burcă, ajunge în careu și trage pe jos, dar Burcă are încă un reflex spectaculos și scoate în corner.

'55 Ocazie importantă pentru România. Tănase trage în blocaj, mingea revine la el și al doilea șut se duce peste poartă.

'53 Sane îl driblează pe Niță, dar tricolorii se întorc la timp în defensivă și blochează atacul nemților.

'52 Goretzka trece în viteză pe lângă Burcă, centrează pentru Gnabry, dar jucătorul lui Bayern faultează în atac.

'50 Goretzka trage puternic, Niță plonjează și respinge în lateral.

'48 Gundogan trimite mingea peste apărarea noastră, dar Niță iese la timp din careu și respinge cu capul. La fază următoare, Neuer îl copiază (dar a folosit piciorul pentru a degaja).

A început repriza secundă.

Rădoi face o schimbare: Burcă îi ia locul lui Camora.

Pauză pe Arena Națională. Nemții au dominat autoritar prima repriză [68% posesie, 9 șuturi (4 pe poartă)].

'45 Emre Can are ultimul șut al reprizei - Niță prinde fără probleme.

'43 Kimmich centrează bine din lovitură liberă, dar Gnabry ratează lovitura de cap.

'32 Klostermann întoarce mingea în careu dintr-o poziție dificilă, dar Gnabry nu sincronizează bine șutul și scăpăm fără emoții.

'27 Răzvan Marin șutează de la marginea careului, după o fază frumoasă a tricolorilor, dar Neuer prinde fără probleme.

'22 Nemții încearcă să tragă la indigo faza golului, dar Havertz este prins în offside.

'19 Kimmich trimite un șut foarte puternic din afara careului, dar mingea lovește bara transversală. Faza continuă și Niță are o intervenție bună în fața lui Gnabry.

'16 Gol Germania! Havertz pleacă de la limita offside-ului, trimite mingea în fața porții și Gnabry îndeplinește o simplă formalitate.

'15 Ovidiu Popescu a primit cartonaș galben.

'12 Chiricheș îi pasează în diagonală lui Mihăilă, peste apărarea nemților, dar acesta nu lovește balonul și trage peste poartă.

'9 Havertz scapă singur în flancul drept, dar Niță are o intervenție bună.

'8 Mihăilă îi trimite o pasă lobată lui Keșeru, acesta preia pe piept, dar șutul său nu prinde spațiul porții.

'5 Chiricheș scoate mingea din careu, aceasta ajunge la Emre Can, dar jucătorul Borussiei Dortmund șutează peste poartă.

'3 Klostermann trimite prima centrare, Niță prinde fără emoții.

Au trecut doar 50 de secunde, iar nemții presează în jumătatea tricolorilor de teren.

Germania a avut lovitura de start.

Se intonează cele două imnuri pe Arena Națională.

Cele două echipe au intrat pe teren.

*Sursă foto:

Daniel MIHĂILESCU / AFP / Profimedia

Ștefan Constantin / AFP / Profimedia