​Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că jucătorii ar trebui să ia în calcul varianta de a urma exemplul lui Thierry Henry, şi anume să renunţe la social media, informează skysports.com.

Foto:

Henry a anunţat, vineri, că renunţă la social media în semn de protest, deoarece rasismul şi bullying-ul de pe aceste platforme “sunt prea toxice pentru a fi ignorate” şi cei care ar trebui să ia măsuri nu fac nimic.

Southgate a spus că el însuşi a luat decizia de a renunţa la reţelele de socializare atunci când a devenit antrenorul naţionalei under 21 a Angliei, în 2013, deoarece nu a vrut să citească mesajele jignitoare care i-ar fi putut fi adresate. Selecţionerul Angliei este îngrijorat de impactul pe care interacţiunile negative îl pot avea asupra jucătorilor, însă a precizat că nu le va interzice fotbaliştilor social media la Campionatul European, conform News.ro.

Întrebat în legătură cu decizia lui Thierry Henry de a renunţa la social media, el a afirmat: “Înţeleg total atunci când oamenii decid să renunţe la aceste platforme, deoarece companiile responsabile nu par să controleze ce se întâmplă. Cred că este un subiect la care trebuie să se gândească toţi jucătorii şi oamenii importanţi care pot primi acel tip de atenţie negativă.

Nu este vorba doar de oameni celebri, sunt copii care sunt victimele bullying-ului online. Este un subiect de gândire pentru toţi: vrei să te pui într-o astfel de situaţie? Când sunt în cantonament, încerc că mă rup de toată media din exterior, ceea ce nu este grozav din punctul de vedere al informării despre ce se întâmplă în lume. Dar lumea este un loc mai frumos dacă nu primesc acea negativitate. Cred că este absolut ceva ce pot lua în calcul jucătorii noştri”.

Southgate a vorbit şi despre cum se comportă fotbaliştii în vestiar după meciuri. “Cred că dacă vorbeşti cu fiecare antrenor din ţară, una dintre cele mai mari îngrijorări este că jucătorii merg în vestiar după meci şi stau pe telefoane. Este un moment vulnerabil pentru oameni, dacă tocmai ce au jucat un meci şi sunt obosiţi. Ce fel de voci ascultă?”, a spus tehnicianul.