După ce a câștigat cu emoții în fața Macedoniei de Nord, României va avea parte de un test dificil în al doilea meci din preliminariile CM 2022. Naționala lui Mirel Rădoi se va duela duminică, de la ora 21:45, cu reprezentativa Germaniei. Meciul de pe Arena Națională va fi transmis LiveText pe HotNews.ro și în direct pe ProTV.

Echipa nationala de fotbal a RomanieiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

Lotul României are o cotă de piață de €93.95 milioane, conform Transfermarkt. De cealaltă parte, Germania se situează la €929.50 milioane.

Mirel Rădoi: Pentru Germania, aceste meciuri par a fi amicale

"Când vorbim de naţionala Germaniei, aceste meciuri par a fi amicale înainte de un turneu final. Sper să putem crea surpriza şi să facem un rezultat bun, să speculăm spaţiile lăsate de ei, să nu fim doar un sparring-partner.

Adversarul este mult mai puternic şi mult mai valoros decât noi. Sperăm să stăm cât mai sus cu apărarea. Dar în acelaşi timp e clar că atunci când stai sus cu apărarea apar zone libere şi adversarul îşi va crea ocazii. În momentul de faţă noi ne dorim să marcăm un gol mai mult decât adversarul, nu neapărat să terminăm la egalitate, 0-0, fiecare meci" - Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României.

Ce spune selecționerul Germaniei

''România este o echipă diferită ca stil faţă de Islanda. Islanda este o echipă foarte defensivă, în timp ce România joacă mai mult pe atac, a marcat 12 goluri în ultimele sale patru jocuri. Defensiva noastră se va confrunta cu o provocare diferită duminică. România are mulţi jucători dotaţi tehnic, care ţin mingea la picior. Am fost foarte impresionat de mijlocul echipei României. Sunt foarte periculoşi în faţă şi au mari calităţi ofensive'' - Joachim Low, selecționerul Germaniei.

Echipele probabile:

România: Niță - Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău - Man, Pușcaș, Mihăilă. Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: Neuer - Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can - Goretzka, Kimmich, Gundogan - Havertz, Gnabry, Sane. Selecționer: Joachim Low.

Arbitru

Meciiul de pe Arena Națională va fi condus de o brigadă franceză, avându-l la centru pe Clement Turpin. Acesta va fi ajutat de Nicolas Danos şi Cyril Gringore. În calitate de al patrulea oficial va fi delegat Jerome Brisard.

Rezultatele înregistrate joi în Grupa României:

România - Macedonia de Nord 3-2

Germania - Islanda 3-0

Liechtenstein - Armenia 0-1

Vor avea loc duminică:

Armenia - Islanda (ora 19:00)

Macedonia de Nord - Liechtestein (ora 21:45)

România - Germania (ora 21:45) / LiveText pe HotNews.ro.

România va mai disputa încă o partidă în luna martie, la 31 martie, cu Armenia.

Clasament Grupa J:

1. Germania 3 puncte (3-0 golaveraj)

2. Romania 3 (3-2)

3. Armenia 3 (1-0)

4. Macedonia de Nord 0 (2-3)

5. Liechtstein 0 (0-1)

6. Islanda 0 (0-3).

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.