Fostul internațional francez Thierry Henry a anunțat că, începând de sâmbătă, se va deconecta de la tot ce înseamnă social media. Fostul atacant susține că rasismul, tortura mentală și hărțuirea anonimă de pe platformele online stau la baza deciziei sale radicale.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Începând de mâine dimineaţă voi ieşi din social media până când cei la putere îşi vor putea reglementa platformele cu aceeaşi vigoare şi ferocitate cu care o fac atunci când încalci copyright-ul.

Volumul mare de rasism, bullying şi tortură mentală rezultată este prea toxic pentru a fi ignorat. Trebuie să existe răspundere. Este mult prea simplu să creezi un cont, să îl foloseşti pentru bullying şi hărţuire, fără consecinţe şi să rămâi anonim. Până când situaţia se va schimba, îmi voi dezactiva conturile de pe toate platformele de socializare. Sper să schimbarea va veni curând”, a postat Henry pe Twitter, Facebook şi Instagram.

Decizia francezului a fost salutată de utilizatorii platformelor de socializare. Ei s-au arătat solidari, și-au exprimat respectul față de legenda fotbalului francez și au completat căHenry a arătat situația reală de pe marile rețele de socializare.

Thierry Henry are 2,3 milioane de urmăritori pe Twitter, 2,7 milioane pe Instagram şi 10 milioane pe Facebook. Acesta s-a implicat activ în evenimentele rasiste apărute în comunitatea sportivă de-a lungul timpului.

Atacantul francez s-a retras din fotbal în 2014, după experiența sa la New York Red Bulls. În prezent, Henry este antrenor secund la naționala de fotbal a Belgiei.