​Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Macedoniei de Nord, Igor Angelovski, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Arena Naţională din Capitală, că jucătorii săi trebuie să arate respect reprezentativei României în partida de joi din preliminariile Cupei Mondiale 2022, transmite Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Trebuie să arătăm respect naţionalei României. România a avut întotdeauna şi are şi acum jucători de valoare. Nu trebuie să uităm că în acest moment naţionala de tineret a României joacă la Campionatul European U21, dar totuşi jucătorii de acolo au fost lăsaţi la prima reprezentativă. Sunt jucători precum Man, Mihăilă, Hagi sau Stanciu a căror calitate nu trebuie neglijată. Este o naţională puternică, o naţională care a avut mereu rezultate importante", a spus el.

Tehnicianul a recunoscut că are emoţii înaintea acestei partide ştiind că Arena Naţională din Bucureşti va fi gazda Macedoniei de Nord la Campionatul European din vară.

"Sigur că emoţii există pentru că Bucureştiul va fi gazda noastră la EURO 2020, unde sperăm să facem o figură frumoasă. Aşteptăm ca spectatorii să se întoarcă pe stadioane până atunci. Ştim că între Macedonia şi România sunt relaţii de prietenie, ştim că aici există o puternică diasporă macedoneană. Dar în clipa asta ne gândim numai la meciul de mâine în care vom fi adversari. Şi sperăm ca la Campionatul European vom avea parte şi de suporterii noştri, dar şi de susţinerea publicului român", a spus el.

Întrebat dacă ar putea convoca un român în lotul Macedoniei de Nord pentru EURO 2019, care ar fi acela, Angelovski a răspuns: "Gheorghe Hagi".

Antrenorul macedonean i-a urat sănătate selecţionerului României, Mirel Rădoi, aflat acum în izolare după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19. "Îi urez multă sănătate selecţionerului României şi însănătoşire grabnică. Sper să aibă un test negativ iar mâine să poată sta pe banca României", a menţionat Igor Angelovski.

Tricolorii vor disputa prima partidă din grupa preliminară pe teren propriu, contra Macedoniei de Nord, meci care se joacă pe 25 martie, de la ora 21:45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

Duelul va fi LiveText pe HotNews.ro. De asemenea, meciul va fi în direct la ProTV și Radio România Actualități.

Programul naționalei României în următoarea perioadă:

25 martie

România - Macedonia de Nord (21:45)

28 martie

România - Germania (21:45)

31 martie

Armenia - România (19:00).

De știut:

  • Din grupa României mai fac parte și Islanda și Liechtenstein. La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.​