Secundul Naționalei României, Nicolae Dică, a susținut o conferință de presă miercuri, alături de mijlocașul Nicolae Stanciu, înaintea duelului de joi contra Macedoniei de Nord. Dică a vorbit atât despre posibilitatea ca Rădoi să stea pe bancă joi, cât și de statutul echipei tricolore în acest meci.

Foto:

Tricolorii vor disputa prima partidă din grupa preliminară pe teren propriu, contra Macedoniei de Nord, meci care se joacă pe 25 martie, de la ora 21:45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

Ulterior, pe 28 martie, de la aceeași oră 21:45, România va întâlni Germania, pe Arena Națională.

Ambele dueluri vor fi LiveText pe HotNews.ro. De asemenea, meciurile vor fi în direct la ProTV și Radio România Actualități.

Miercuri, secundul Nicolae Dică a susținut o conferință de presă împreună cu mijlocașul tricolor Nicolae Stanciu.

Dică a vorbit despre situația lui Mirel Rădoi, încă incert pentru a sta pe banca tricolorilor, după infectarea cu Covid-19 din 15 martie.

Selecționerul este asimptomatic dar trebuie ca el să aibă două teste negative pentru a putea sta pe bancă la primele meciuri din preliminariile CM.

Totodată, secundul naționalei s-a arătat încrezător cu privire la rezultatul din meciul contra Macedoniei de Nord. El consideră că suntem favoriți, chiar dacă Macedonia de Nord s-a calificat la EURO 2020 și noi nu.

Principalele declarații ale lui Dică

Despre statutul României

  • Ei sunt calificaţi la Euro, dar eu nu privesc aşa, la acest joc. Eu spun că noi suntem favoriţi, jucăm acasă şi trebuie să intrăm cu gândul ăsta, că suntem echipa mai bună şi că putem să câştigăm acest joc.

Despre situația lui Mirel

  • Dacă va avea două teste negative, astăzi şi mâine, este posibil ca mâine seară să fie pe bancă.
  • Noi avem o comunicare, o aveam şi înainte. Mirel vorbea cu noi, cei din staff. Întotdeauna când se lua o decizie o luam împreună, aşa vom face şi acum, chiar dacă Mirel nu este fizic lângă noi, vom comunica cu el. Va fi cineva care va comunica cu el pe timpul jocului.
  • Nu ne-a fost foarte greu să gestionăm aceste momente, pentru că noi suntem un staff unit.

Despre câte puncte am putea obține în această lună

  • Eu mi-aş dori să luăm maximum de puncte, dar dacă ne gândim la adversarii pe care îi avem, şapte puncte ne-ar fi la îndemână. Dar improtant este să gândim că putem lua maximum de puncte din aceste trei jocuri.

Principalele declarații ale lui Nicolae Stanciu

  • A trecut foarte mult timp de când România nu s-a mai calificat la un campionat mondial. Cred că este important cum vom începe mâine şi dacă vom reuşi să debutăm cu o victorie moralul nostru va fi foarte ridicat pentru celelalte meciuri.
  • Sunt foarte mulţi jucători tineri, care au făcut performanţă la under 21, care joacă în campionate puternice, e un mix de generaţii şi România are un viitor frumos.

Programul naționalei României în următoarea perioadă:

25 martie

România - Macedonia de Nord (21:45)

28 martie

România - Germania (21:45)

31 martie

Armenia - România (19:00).

De știut:

  • Din grupa României mai fac parte și Islanda și Liechtenstein. La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.​