Sibianul Eugen Beza este noul antrenor principal al FC Hermannstadt, în locul lui Liviu Ciobotariu, şi îl va avea ca secund pe Valentin Negru, fost fotbalist în Liga 1 la FC Argeş şi Rapid Bucureşti, posesor de licenţă PRO ca antrenor, informează gruparea din Liga I.

Eugen BezaFoto: Facebook - FC Hermannstadt

De asemenea, Florin Berţa va rămâne în rolul său de antrenor cu portarii, iar în perioada următoare FCH va numi şi un nou preparator fizic.

Eugen Beza, în vârstă de 42 de ani, a strâns 218 meciuri disputate şi a marcat 19 goluri ca fotbalist în primele două ligi din România, unde a evoluat la echipe ca Viromet Victoria, FC Inter Sibiu, Minaur Zlatna, Apullum Alba Iulia, FC Sibiu, CS Otopeni, FCM Câmpina, Forex Braşov şi CSU Voinţa Sibiu, dar şi la SKA Energiya Khabarovsk, în liga a II-a din Rusia.

Ca antrenor, el a pregătit pe FC Avrig şi FC Hermannstadt în Liga a III-a, cu care a obţinut promovarea în eşalonul secund. Apoi a rămas în staff-ul FCH, ocupând până în prezent funcţia de antrenor secund.

"Sunt foarte fericit pentru postura în care mă aflu, dar în egală măsură şi foarte responsabil. Mă simt dator faţă de acest club, mă simt dator faţă de oraş şi sper din tot sufletul să schimbăm situaţia nefericită în care ne aflăm acum. Îndiferent de staff-ul care a fost aici, am fost susţinut de club şi pentru asta încerc să întorc acum suportul pe care l-am avut.

Am avut şansa să lucrez cu nişte oameni deosebiţi, antrenori de la care am avut numai de învăţat, atât ca metodologie de antrenament, cât şi aspecte importante din viaţa de antrenor. Ne aşteaptă o perioadă foarte grea. Încercăm să luăm meciurile pe rând şi să ne pregătim cât mai bine.

Nu am avut nici o părere împotriva jucătorilor transferaţi, aşa cum a spus şi Radu Neguţ. Sunt jucători valoroşi. Avem o echipă bine pregătită fizic, o echipă valoroasă. Dacă ar fi o fereastră de transferuri, nu mi-aş dori să aducem alţi fotbalişti. Sunt fericit şi mulţumit de jucătorii pe care îi avem, dar problema este de ordin emotional. Încercăm să rezolvăm această problemă şi am mare curaj şi încredere că o vom face!

O să dau totul în aceste două luni, alături de staff-ul pe care l-am ales, format din oameni de calitate umană, pe care mă pot baza, oameni dispuşi să sacrifice orice în următoarele două luni de zile. Aş vrea din acest moment ca toţi suporterii echipei să gândească pozitiv şi să fie alături de noi. Să aibă mai multă încredere în noi, că vom da totul", a declarat Eugen Beza, antrenor principal FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt şi antrenorul Liviu Ciobotariu au reziliat, duminică, înţelegerea contractuală în condiţii amiabile.

Fostul fundaş central a preluat banca tehnică la 15 ianuarie, după primul meci din returul sezonului regulat.

Cu Liviu Ciobotariu în calitate de antrenor principal, FCH a obţinut o victorie, cinci rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, ocupând în prezent locul 15, penultimul, în clasamentul Ligii I.

Alături de Ciobotariu, şi-au încetat relaţiile contractuale şi antrenorul secund, Adrian Iordache, dar şi preparatorul fizic Lucian Păun, informează News.ro.