Roman Abramovici a dat-o în judecată pentru defăimare pe autoarea Catherine Belton din cauza afirmațiilor acesteia potrivit cărora miliardarul rus a cumpărat clubul Chelsea la ordinele președintelui Vladimir Putin, relatează Moscow Times.

Roman Abramovici alaturi de Vladimir PutinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Belton a scris în cartea „Oamenii lui Putin” publicată în 2020 că Abramovici a cumpărat clubul de fotbal britanic Chelsea în 2003 ca parte a eforturilor de a crește reputația Rusiei în Marea Britanie și Occident.

Echipa de avocați a miliardarului rus a dat-o în judecată pe Belton și pe editura care a publicat cartea, HarperCollins, în urma eșecului de a „ajunge la o soluție amiabilă”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul lui Chelsea.

„Acuzațiile false din această carte au un efect dăunător”, a declarat al 10-lea cel mai bogat om al Rusiei.

Abramovici a mai declarat că Înalta Curte a Angliei a decis că afirmațiile sunt false în cadrul unui proces anterior, miliardarul adăugând că speră ca instanța „să îmi acorde o audiere corectă, cum a făcut-o în trecut”.

Ziarul britanic the independent a scris anterior că un judecător britanic s-a pronunțat în 2018 asupra acuzațiilor făcute de miliardarul fugar Serghei Pugacev, afirmând că acestea sunt „imposibil de crezut” și îi „servesc propriile interese”.

Abramovici, în vârstă de 54 de ani, și-ar fi retras în 2018 cererea de reînnoire a vizei din Marea Britanie după ce autoritățile din această țară au înăsprit verificările privind sursele averii solicitanților.

Abramovici, care are o avere netă estimată la 14,3 miliarde de dolari, a primit cetățenia israeliană un an mai târziu.

Catherine Belton este un corespondent special pentru agenția Reuters, un fost corespondent la Moscova al publicației Financial Times și a scris anterior și pentru Moscow Times.

Citește și: