Slavisa Kokeza a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Sârbe de Fotbal. Acesta a fost recent audiat de poliție ca urmare a unor presupuse legături cu crima organizată sârbă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși a negat acuzațiile, a fost nevoit să-și prezinte demisia la presiunea presei și a fanilor din țară. Kokeza era preşedinte al Federaţiei Sârbe de Fotbal încă din mai 2016.

În scrisoarea în care și-a prezentat demisia, Kokeza a spus că vrea să permită prin gestul său echipei naționale ”liniștea și stabilitatea necesară” înaintea începerii calificărilor pentru Cupa Mondială. Serbia joacă miercuri împotriva Irlandei pe teren propriu, potrivit The Intelligencer.

Poliția l-a audiat luna trecută pe Kokeza cu privire la posibila lui legătură cu liderii unui grup de suporteri ai lui Partizan Belgrad. Din ancheta poliției reiese că aceștia ar fi avut un loc special la stadionul clubului unde își torturau rivalii și chiar îi ucideau.

Grupul respectiv ar fi avut în plan chiar să-l ucidă pe președintele sârb Aleksandar Vucic. Kokeza, fost aliat al președintelui Serbiei, a spus în scrisoare că alăturarea sa la astfel de planuri reprezintă ”minciuni periculoase”.

Autoritățile sârbe au o lungă istorie în tolerarea violenței galeriilor. Suporterii extremiști de dreapta au fost deseori văzuți la meeting-urile de susținere ale politicienilor.În schimb, ei ar fi primit libertatea de a-și duce la bun sfârșit activitățile ilegale.

Odată cu demiterea lui Kokeza, Marko Pantelic va ocupa această funcție până la alegerea unui nou conducător.