Xabi Alonso, fostul mare jucător al celor de la Real Madrid, este la un pas de a prelua postul de antrenor al Borussiei Monchengladbach. Fostul mijlocaș antrenează din vara lui 2019 la a doua echipa a lui Real Sociedad.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marco Rose este foarte aproape de o despărțire de Monchengladbach (va ajunge la Dortmund), iar cotidianul german Bild susține că Alonso i-ar lua locul, potrivit Marca.com.

De notat este că fostul mijlocaș al lui Real Madrid și Bayern trebuie să răspundă ofertei de prelungire a celor de la Sociedad B, așa că mutarea în Germania nu este încă 100% sigură.

Alonso este la al doilea sezon ca tehnician al lui Real Sociedad B, după ce și-a început cariera de antrenor în 2018 pregătind echipa Under 14 a lui Real Madrid.

A fost vehiculat și că Alonso ar putea prelua prima echipă a lui Sociedad, dar tehnicianul Imanol Alguacil și-a prelungit chiar în luna decembrie a anului trecut contractul până în 2023.

Fost jucător al celor de la Real Sociedad, Eibar, Liverpool, Real Madrid și Bayern Munchen, Xabi Alonso a avut în ultimele luni mai multe oferte de la cluburi europene importante, iar un pas la o echipă care a jucat anul acesta în Champions League ar fi un mare avantaj în cariera sa de antrenor.

Borussia Monchengladbach ocupă locul 10 în Bundesliga, după 26 de etape, la patru puncte de Leverkusem, de pe locul 6 şi la 11 de Eintracht Frankfurt, de pe locul 4.

Leverkusem ocupă primul loc ce duce în Europa League, în timp ce Frankfurt ocupă primul loc ce duce în Champions League. Echipa lui Marco Rose a reușit să ajungă până în optimi în actuala ediție de Champions League.