​Petrolul Ploiești a rămas fără tehnician după ce Viorel Moldovan a cerut luni rezilierea contractului. Fără antrenor, gruparea de pe Ilie Oană pare tot mai departe de Play-off, ocupând locul 10 cu o singură etapă înaintea finalului sezonului regulat.

Viorel MoldovanFoto: FC Petrolul Ploiesti / Facebook

Clubul a anunțat despărțirea de Moldovan prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial.

Redăm comunicatul:

„Colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul principal Viorel Moldovan s-a încheiat astăzi. Tehnicianul a solicitat rezilierea contractului pe cale amiabilă, despărțirea de formația noastră producându-se într-un moment în care, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2, FC Petrolul Ploiești mai are șanse foarte mici să se califice în faza play-off a campionatului.

În perioada imediat următoare va fi stabilită noua componență a staffului tehnic, decizia urmând să fie luată după o ședință a Consiliului Director.

De asemenea, după ședința de pregătire de astăzi, antrenorul secund Francisc Dican și preparatorul fizic Stelian Isac își vor înceta angajamentele cu clubul nostru.

FC Petrolul Ploiești le mulțumește tuturor pentru munca depusă și le urează mult succes în carieră”.

Ce a spus Viorel Moldovan la despărțirea de ploieșteni

„Dragi iubitori ai Petrolului,

Mi-am dorit foarte mult să vă mulțumesc tuturor la capătul acestei experiențe. Vă garantez că am muncit cu tot sufletul și am folosit toată experiența mea pentru a readuce Petrolul acolo unde îi este locul. Poate sunt eu ghinionist, poate nu s-au aliniat astrele așa cum și-a dorit toată suflarea ploieșteană, dar sunt trist că una dintre cele mai frumoase echipe din România iese, în acest mod, din lupta pentru promovare.

Din păcate, rezultatele din teren nu au fost mereu așa cum mi-am dorit. Îmi pare rău pentru dezamăgirea pe care am produs-o celor care își doreau mai mult. La finalul acestei etape vreau să mulțumesc conducerii, jucătorilor și tututor celor care au fost alături de echipă. Sunt convins că Petrolul o să revină în Liga 1”.

Viorel Moldovan preluase echipa pe 9 august 2020.

Luptă incredibilă în Liga a-2-a

Înaintea ultimei etape din sezonul regulat, Petrolul ocupă locul 10, cu 28 de puncte, la două puncte de Metaloglobus, de pe locul 6, fiind ultimul loc de play-off.

Ploieștenii au pierdut ultimul meci din campionat (0-1) împotriva lui CS Mioveni.

Rapidiștii pe de altă parte au învins fără probleme (4-0) Dunărea Călărași duminică. Luni și marți se mai dispută două meciuri extrem de importate: ACS Viitorul Tg. Jiu vs Csikszereda Miercurea Ciuc și U Craiova 1948 vs Farul Constanța, în urma cărora calculele pentru Play-off se pot schimba din nou.

Primele șase echipe se califică în Play-off-ul Ligii a-2-a.

Se dispută în ultima etapă:

Metaloglobus vs Rapid București

Pandurii Tg. Jiu vs Unirea Slobozia

Concordia Chiajna vs ASU Poli Timișioara

CS Mioveni vs Aerostar Bacău

Universitatea Cluj vs Petrolul Ploiești

CSM Reșița vs U Craiova 1948

Ripensia Timișoara vs Comuna Recea

Csikszereda Miercurea Ciuc vs CSM Slatina

Dunărea Călărași vs ACS Viitorul Tg. Jiu

Clasamentul provizoriu

1. ASU Poli Timișoara (18-12 golaveraj) 32 puncte

2. U Craiova 1948 (28-15) 31 (-1 meci)

3. ACS Viitorul Târgu Jiu (31-25) 31 (-1 meci)

4. Farul Constanța (24-18) 31

5. Dunărea Călărași (23-21) 31

6. Metaloglobus (23-11) 30

7. CS Mioveni (18-10) 30

8. Rapid București (29-26) 30

9. Universitatea Cluj (19-17) 29

10. Petrolul Ploiești (28-15) 28

11. Csikszereda Miercurea Ciuc (22-15) 28 (-1 meci) etc.