​Dario Essugo, absolevent al academiei lui Sporting Lisabona, a debutat duminică la echipa mare la doar 16 ani și câteva zile. Aproape de doborârea unui record al lui Cristiano Ronaldo, Essugo a izbucnit la finalul meciului în lacrimi.

Dario EssugoFoto: Captura YouTube

După ce a împlinit 16 ani acum doar câteva zile (n.r. e născut pe 15 martie), Dario Essugo a semnat primul contract profesionist și a devenit cel mai tânăr jucător din istoria celor de la Sporting Lisabona.

Intrat pe teren în ultimele minute ale meciului contra celor de la Guimaraes din campionatul Portugaliei, Essugo s-a arătat vizibil emoționat. Odată ce partida s-a încheiat, portughezul născut în anul 2005 a izbucnit în lacrimi, îmbărbătat fiind de colegi.

Astfel Essugo l-a depășit pe Santamaria, care debutase în tricoul lui Sporting la 16 ani și 11 luni. Implicit, Essugo l-a depășit deja pe Cristiano Ronaldo la un capitol, starul portughez debutând pentru ”lei” la 17 ani și 6 luni.

Acum, Essugo țintește să doboare un alt record. El are la dispoziție un an și opt luni pentru a marca primul gol în tricoul lui Sporting și a-l depăși pe Cristiano care este actualmente cel mai tânăr marcator al echipei portugheze.

„Am visat întotdeauna la acest sentiment”

La finalul meciului, Dario Essugo a declarat că ”este un sentiment de nedescris, la care am visat întotdeauna”.

„Trebuie să le mulțumesc tuturor. Este doar începutul, trebuie să muncesc și să-mi ajut echipa să-și atingă obiectivele. Este diferit să joci la seniori. Colegii m-au susținut și am fost mai relaxat”, a adăugat portughezul în vârstă de 16 ani.

Sporting Lisabona conduce detașat în Primeira Liga, cu 10 puncte avans în fața rivalilor de la Porto. Benfica ocupă a treia poziție, iar Braga este pe locul patru.