Finanțatorul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, este internat în spital după infectarea cu coronavirus. În vârstă de 60 de ani, patronul se vaccinase cu doar câteva zile înainte.

Valeriu IftimeFoto: Captura YouTube

Omul de afaceri fost depistat pozitiv pe 13 martie. Acesta s-a prezentat la spital cu simptome specifice infecției cu coronavirus și în prezent este internat.

Pe 9 martie, Iftimie se vaccinase cu Pfizer, dar medicii susțin că cel mai probabil, botoșăneanul avea deja virusul în organism, potrivit Monitorul de Botoșani.

Valeriu susține că în prezent se simte bine, dar că nu poți spune niciodată sigur că ești ok, pe termen lung”. Acesta a adăugat că abia acum înțelege de ce omenirea se teme atât de tare de infecția cu acest virus.

„Fac sport, mănânc cumpătat, n-am alte afecțiuni! Am avut simptomele știute și apoi a venit furtuna care m-a pus la pământ! Rugămintea mea este să fim foarte foarte atenți și să ne vaccinam cât mai mulți și cât mai repede posibil!”, a îndemnat Iftime.

Formația patronată de Iftime ocupă locul 5 în Liga 1, cu 38 de puncte, fiind aproape de accederea în Play-off. În ultimele 2 meciuri, FC Botoșani a obținut doar un punct în Liga 1 (1-2 cu Sepsi și 1-1 cu Astra).

Președintele al grupului ”Elsaco”, Valeriu Iftimie are o avere este evaluată la 21,5 – 22,5 milioane de euro.​