CSA Steaua a câștigat sâmbătă meciul din etapa a XII-a din Liga 3 la fotbal împotriva celor de la Progresul Spartac, scor 2-0. Dacă nu se va întâmpla nimic spectaculos, Steaua București și FCSB 2 au mari șanse să se întâlnească în barajul pentru promovare.

CSA SteauaFoto: csasteaua.ro

Roș-albaștrii au deschis scorul dintr-o fază controversată. În minutul 25, mingea trimisă din lovitură liberă de Emilian Pacionel a lovit bara transversală, iar Mădălin Mihăescu a profitat de ”aglomerația” din careu și a înscris unicul gol al primei reprize (oaspeții au cerut, fără succes, fault în atac la Mihăescu).

”Lovitura de grație” a venit în a doua repriză, după ce George Călințaru a centrat și Dragoș Huiban ”l-a executat” cu capul pe portarul Progresului Spartac, Andrei Voican.

Steaua revine în fruntea seriei

După victoria cu Progresul Spartac, CSA Steaua o detronează pe FCSB 2 și revine pe primul loc al seriei a patra din Liga a-3-a.

Steaua București are acum 30 de puncte, în timp ce FCSB 2 are 28, după ce a câștigat cu 6-0 împotriva Concordiei Chiajna, potrivit gsp.

În următoarea etapă, jucătorii lui Daniel Oprița vor evolua împotriva lui Dinamo 2, iar FCSB 2 va avea meci cu Rapid 2.

Reamintim că pe 13 martie, FCSB 2 și Steaua București au făcut egal, după ce gazdele de la Steaua București au egalat-o pe FCSB 2 în prelungirile meciului. Chiar dacă mai mulți jucători de la prima echipă a FCSB-ului au jucat, echipa din al treilea eșalon nu a putut să treacă de CSA Steaua.

Barajul, tot mai aproape pentru ”stele”

În condițiile clasamentului actual, în penultimul act Steaua București ar înfrunta Afumați, în timp ce FCSB 2 ar juca împotriva celor de la Mostiștea Ulmu. În condițiile în care ambele echipe bucureștene înving, vor juca în una împotriva celeilalte în dublă manșă, pentru promovare, pe 22 și 29 mai.​