​CFR a pierdut la scor de neprezentare derbiul cu FCSB, iar Edi Iordănescu a precizat că echipa pe care o pregătește este căzută din punct de vedere psihic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a declarat antrenorul CFR-ului după înfrângerea de pe Arena Națională

  • "Nu putem să dăm vina pe acel moment (n.r. - eliminarea lui Arlauskis). Sigur, jocul este construit din momente şi un moment gestionat prost poate să-ţi dea peste cap tot parcursul şi bineînţeles şi rezultatul. Noi veneam după un parcurs foarte bun, de cinci jocuri fără gol primit, jocuri bune, consistente, cu multe goluri marcate, dar din punctul meu de vedere latura menatală, astăzi, a fost la un nivel foarte scăzut.
  • Astăzi, din punct de vedere mental am fost jos. Ultimele evenimente din viaţa noastră ne-au afectat foarte tare. Am simţit echipa destul de căzută la antrenamente, am încercat să intervin, dar din păcate nu a avut efect.
  • A trebuit să improvizăm foarte mult, a fost foarte multă teamă şi în grup pentru că am început să aflăm că ne-au picat unul câte unul jucătorii. Nu numai că ne-au picat jucătorii, au picat jucători care au fost decisivi, cu cifre importante, culminând cu faptul că reuşisem să-l recâştigăm pe Bilel Omrani în jocul trecut, cu gol marcat şi , ne-am pus speranţe că el este în revenire de formă şi de încredere şi am avut ghinionul ca alaltăieri şi el să cedeze la antrenament, în condiţiile în care soluţiile principale în poziţia de atacant noi le aveam pierdute.
  • Nu am avut organizare, intensitate, agresivitate. Nu l-aş fi scos pe Bălgrădean din poartă dacă nu s-ar fi accidentat. El la meciul cu Iaşi a fost accidentat, a fost suspect de ruptură, s-a dovedit că nu a fost atât de grav, dar el nu s-a antrenat o săptămână şi a ieşit din circuit. Nu puteam să-l expun la un joc atât de important.
  • S-au văzut improvizaţii astăzi, noi nu suntem familiarizaţi cu acest sistem cu vârf fals, noi jucăm de obicei cu atacant clasic, care să ţină de minge, să împingem liniile, să câştigăm teren. Au fost multe evenimente nefericite pentru noi în ultima perioadă, care ne-au afectat.
  • Eu am fost testat de şase ori în ultimele zece zile, echipa la fel, aveam emoţii mai mari ca la meci. Când au început să pice unul câte unul, ceilalţi se gândeau dacă or avea ceva şi ei, au familii, duc acasă, nu a fost uşor, a fost greu de gestionat, culminând şi cu absenţa mea (n.r. - a fost suspendat).
  • Este momentul lor (n.r. - al FCSB), aşa cum noi ne-am bucurat la 2-0 în decembrie, e un moment bun pentru ei, noi am recuperat puncte, distanţa e mai mică decât în momentul în care am venit şi am încredere necondiţionată în echipă.
  • Avem maturitatea necesară să ne scuturăm de acest rezultat şi de acest moment, să ne recuperăm jucătorii, să gestionăm bine întreruperea, aceste două săptămâni, pentru că avem în continuare trei jocuri cu FCSB, avem trei cu Craiova, din 13 meciuri care ne-au mai rămas.
  • Deci e nevoie să arătăm din nou forţă mentală, să arătăm lucrurile bune de la ultimele jocuri şi asta este, e seara lor, se bucură, merită felicitaţi pentru că au făcut un joc bun, iar noi să eliminăm greşelile individuale şi să căpătăm din nou energia şi entuziasmul pe care le-am arătat în multe jocuri. Noi în momentul de faţă suntem căzuţi, chiar dacă veneam după cinci jocuri bune, în mod special mental" - Edi Iordănescu, la Digisport, citat de News.ro.

Derbiul finalului de sezon regulat a fost dominat categoric de FCSB. Echipa pregătită de Anton Petrea a profitat din plin de eliminarea lui Arlauskis ('41), s-a impus cu 3-0 în fața rivalei CFR Cluj (toate golurile au fost înscrise în repriza secundă) și ocupă prima poziție în clasament (63 de puncte, la trei lungimi în fața formației antrenate de Edi Iordănescu).

S-au disputat până acum:

CSU Craiova vs UTA Arad 2-0

FC Viitorul vs Chindia Târgoviște 0-0

Astra Giurgiu vs FC Botoșani 1-1

FC Voluntari vs FC Hermannstadt 1-0.

FCSB vs CFR Cluj 3-0

Mai au loc în această etapă:

FC Argeș vs Academica Clinceni

Poli Iași vs Dinamo București

Sepsi Sf. Gheorghe vs Gaz Metan Mediaș.

Clasament:

1. FCSB (56-21 golaveraj) 63 puncte / 28

2. CFR Cluj (41-15) 60 / 28

3. CSU Craiova (24-14) 56 / 28

4. Sepsi Sfântu Gheorghe (41-27) 43 / 27

5. FC Botoșani (37-35) 38 / 28

6. Academica Clinceni (24-23) 37 / 27

7. Astra Giurgiu (38-39) 36 / 28

8. Chindia Târgoviște (22-23) 36 / 28

9. FC Argeș (28-35) 36 / 27

10. UTA Arad (24-36) 33 / 28

11. FC Viitorul (35-32) 31 / 27

12. FC Voluntari (31-38) 31 / 28

13. Gaz Metan Mediaș (30-40) 28 / 27

14. Dinamo București (25-36) 27 / 27

15. FC Hermannstadt (24-38) 23 / 28

16. Poli Iași (24-61) 16 / 26.​