Tehnicianul echipei Glasgow Rangers, Steven Gerrard, a declarat, joi seară, după meciul cu Slavia Praga, din optimile Europa League, că Glen Kamara i-a spus că a fost ţinta rasismului unuia dintre adversari, relatează bbc.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul menţionat de Gerrard a avut loc spre finalul partidei, când Ondrej Kudela (Slavia) i-a spus ceva lui Kamara acoperindu-şi gura, ceea ce i-a înfuriat pe jucătorii de la Rangers, scrie News.ro.

"Jucătorul meu îmi spune că i s-au adresat cuvinte rasiste. Şi este dezamăgitor că oamenii lor încearcă să-şi apere jucătorul şi spun că minţim. Sunt nervos. Îl ştiu pe Glen şi am sută la sută încredere în el. Jucătorul Slaviei a cauzat asta şi trebuie să se întâmple ceva rapid, dar nu este de competenţa mea. Depinde de UEFA acum şi sper că nu va ignora situaţia", a afirmat Steven Gerrard.

La finalul meciului, Gerrard a fost văzut discutând cu antrenorul Slaviei, Jindrich Tripisovsky şi cu delegaţii UEFA.

Întrebat cum ar vrea ca UEFA să reacţioneze după incident, Gerrard a spus: "Cred că ce se va întâmpla va fi diferit de ce vreau să se întâmple. Se întâmplă prea multe astfel de situaţii în fotbal. Mulţi oameni muncesc din greu pentru a eradica rasismul. Sunt nervos şi supărat".

Potrivit mai multor publicații din Cehia, "Kudela a fost bătut cu pumnii în tunel şi lăsat plin de sânge, după fluierul final". Slavia a cerut imediat intervenţia poliţiei, iar cehii au plecat spre hotel sub escortă.

Cum au reacționat cehii

  • "După un fault brutal, i-am zis jucătorului lui Rangers: . Am spus-o la nervi, în emoţia meciului, dar nu am folosit vreun cuvânt care să aibă caracter rasist. Neg vehement această variantă", a spus Kudela, potrivit glasgowtimes.co.uk.

  • "Slavia respinge cu tărie acuzele dezgustătoare potrivit cărora unul dintre căpitanii echipei, Ondrej Kudela ar fi avut un comportament rasist. Culorile albe ale clubului nostru înseamnă puritatea ideii de sport şi fair-play absolut. Rivalii nu ne sunt duşmani, avem mereu respect pentru ei.

    După meci, echipa nu a avut voie la cabine, iar Ondrej Kudela a fost bătut mişeleşte cu pumnii în faţă de Kamara, fără să fie avertizat şi în prezenţa lui Steven Gerrard. Reprezentanţii UEFA, care erau de asemenea prezenţi la locul incidentului, au fost şocaţi. Echipa e acum în siguranţă la hotel, unde a ajuns sub supravegherea poliţiei", a scris Slavia Praga pe pagina oficială.

Joi seară, echipa Glasgow Rangers, cu Ianis Hagi rezervă, a fost învinsă pe teren propriu de Slavia Praga, scor 2-0, în manşa secundă a optimilor Europa League. Unul dintre goluri a fost marcat de Nicolae Stanciu.