Clubul Inter Milano a anunţat, joi, încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus în lot, după cel al portarului Samir Handanovic, astfel că Agenţia de Protecţie Sanitară (ATS) din Milano a decis să interzică deplasarea la echipele naţionale pentru toţi jucătorii convocaţi.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Update: Florin Iacob (UTA Arad), portar aflat iniţial pe lista de rezervă alcătuită de staff-ul tehnic al României, îi va lua locul lui Ionuţ Radu în lotul naţional, după ce goalkeeper-ul echipei Inter Milano nu a primit permisiunea să părăsească Italia, informează FRF.

"Aflat iniţial în lista celor 24 de tricolori convocaţi de Mirel Rădoi pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia, portarul Ionuţ Radu nu va mai fi prezent la reunirea echipei naţionale. În locul său este convocat Florin Iacob (UTA Arad), portar aflat iniţial pe lista de rezervă alcătuită de staff-ul tehnic al României. Totodată, Valentin Cojocaru (Viitorul) îi ia locul lui Iacob pe această listă, începând de astăzi", a precizat FRF.

"FC Internazionale Milano anunţă că Stefan de Vrij şi Matias Vecino au dat rezultate pozitive pentru Covid-19, în urma testelor efectuate ieri. Cei doi nerazzurri sunt deja în carantină acasă.

ATS din Milano, informat despre noile cazuri, a decis după cum urmează:

  • Suspendă imediat orice tip de activitate a echipei timp de patru zile, inclusiv duminică 21 martie;

  • Interzice disputarea meciului Inter - Sassuolo, programat sâmbătă, 20 martie 2021;
  • Interzice răspunsul la convocare pentru toţi jucătorii chemaţi de echipele lor naţionale.

Luni, 22 martie, înainte de eventuala reluare a activităţilor, testele vor fi repetate întregii echipe", a anunţat clubul italian.

Ionuţ Radu urma să fie titular în meciul cu Sassuolo, după ce slovenul Handanovic a fost găsit pozitiv. De asemenea, jucătorul de 23 de ani era convocat la naţională pentru meciurile cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) şi Armenia (31 martie) din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, scrie News.ro.