Ziua de joi poate fi una foarte importantă pentru Dinamo, la Tribunalul București urmând să fie luată o decizie crucială pentru clubul din Ștefan cel Mare. Pablo Cortacero vrea să recapete puterea și i-a dat în judecată pe cei din conducerea actuală a clubului, acționarul majoritar susținând că a fost îndepărtat abuziv de la șefia grupării.

HotNews.roFoto: Hotnews

Update 12:00: Fanii dinamoviști au afișat un banner în fața stadionului, mesajul fiind scris în spaniolă: "Fiu de *****, pleacă în Spania! La Dinamo nu-ți duce nimeni dorul".

Poate acum vă e mai clar!

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Thursday, March 18, 2021

Update 11:05: Chiar dacă și-a anunțat revenirea în țară, Cortacero nu și-a făcut apariția la Tribunalul București (speța ar fi trebuit să înceapă la ora 11:00). Potrivit gsp.ro, spaniolul ar urma să ajungă în România abia săptămâna viitoare.

Update 10:55: Fanii dinamoviști, prezenți în număr mare în fața Tribunalului București, l-au așteptat în zadar pe Cortacero. Conform ProSport, aceștia au protestat și au scris un mesaj prin care îl atacă pe iberic: "Am crezut în tine... Măcar vino să te vedem pentru ultima dată. RIP Cortazero".

Fanii-acționari se tem că spaniolul va fi repus în drepturi, mai ales că el a amenințat că nu va renunța la acțiuni, chiar dacă nu a mai băgat un ban din august 2020.

Decizia care va fi luată în cursul zilei de joi poate fi atacată în termen de 15 zile.

De știut:

  • Ultimii bani virați de partea spaniolă în conturile lui Dinamo au venit pe 13 august 2020. Este vorba de un împrumut de 50.000 de euro (în total au fost 550.000 de euro).

  • Conform Prosport, Cortacero conduce Dinamo prin intermediul firmei Lotus (n.r. Lotus Perfect Products SRL). Ibericul este acționar majoritar și unic administrator al societății. El i-a luat locul lui George Drăghia, omul lui Ionuț Negoiță.

  • În acest moment, suporterii câinilor dețin 20,06% procente din totalul acțiunilor.