Chelsea a învins-o pe Atletico Madrid cu 3-0 la general și s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League după o pauză de șapte ani. Thomas Tuchel a reușit să revitalizeze o echipă cu jucători valoroși, dar care părea să nu aibă idei sub conducerea lui Frank Lampard.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ziyech ('34) și Emerson ('90+4) au înscris pentru Chelsea.

În minutul 82, Savic (Atletico) a primit cartonaș roșu și a ajuns la trei eliminări în Champions League. Doar Zlatan Ibrahimovic, Edgar Davids și Sergio Ramos au mai multe în istoria competiției - patru.

Chelsea a câştigat şi meciul tur, la București, cu 1-0.

De știut:

  • Thomas Tuchel este antrenorul cu cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere (13) din momentul preluării londonezilor. Germanul a depășit astfel recordul lui Luiz Felipe Scolari: 12 meciuri - 2008.
  • Chelsea nu a primit gol în 11 din cele 13 meciuri disputate cu Thomas Tuchel pe banca tehnică. Statistica pe teren propriu este una perfectă - "The Blues" au închis poarta în primele șase meciuri.
  • Neînvinsă în acest sezon de Champions League (6 victorii și 2 remize), Chelsea s-a calificat în sferturile competiţiei pentru prima oară din 2014 (atunci era pregătită de Jose Mourinho).
  • Cu un joc letargic și absentă în multe momente de pe teren, Atletico a pierdut, pentru prima oară în istoria clubului, trei meciuri consecutive în fazele eliminatorii ale Champions League.

  • Ultima echipă din Anglia care a reușit să treacă de Atletico Madrid într-o competiție europeană importantă a fost Bolton Wanderers (2007-2008). Formația pregătită de Gary Megson s-a calificat atunci în 16-imile Cupei UEFA.
  • "Parcă Chelsea a jucat împotriva unei echipe de top din Championship (n.r. a doua ligă engleză) sau a uneia din partea inferioară a clasamentului din Premier League" - Joe Cole, fost mijlocaș al celor de la Chelsea, pentru BT Sport.

Echipele calificate în sferturile Champions League: FC Porto, Borussia Dortmund, PSG, Liverpool, Real Madrid, Manchester City, Bayern Munchen și Chelsea Londra.

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturi va avea loc vineri.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Chelsea și Atletico.