Nicolae Stanciu a fost lăudat la unison după meciul cu Mlada Boleslav (3-0), internaționalul român reușind două goluri superbe. Forma bună arătată de mijlocaș a fost evidențiată și de antrenorul său de la Slavia Praga, Jindrich Trpisovsky vorbind și despre faptul că elevului său îi merge bine când nu se prezintă la naționala României.

Nicolae StanciuFoto: frf.tv

Jucător extraordinar

"Mai ales la al doilea gol a arătat că este un jucător excepțional al campionatului din Cehia, ar trebui să apreciem cu toții că avem un astfel de fotbalist aici" - Jindrich Trpisovsky, în vârstă de 45 de ani.

Absența de la națională l-a ajutat pe Stanciu

Aflat într-o perioadă fastă a carierei, Nicolae Stanciu l-a impresionat pe antrenorul său. Jindrich Trpisovsky spune că absența de la ultima acțiune a naționalei României l-a ajutat din plin pe Stanciu (nu a fost convocat pentru meciurile cu Belarus și Irlanda de Nord).

"Îl ajută foarte mult că nu merge la echipa națională, că este alături de echipa de club tot timpul. Asta i-a provocat probleme mari (n.r. convocarea), mai ales toamna trecută, când existau acțiuni de durată.

Ambele goluri au fost superbe, este greu de ales care a fost mai frumos. Dar nu aș vorbi doar despre el, toți băieții au jucat foarte bine", a completat Trpisovsky, citat de isport.blesk.cz.

Stanciu este însă convocat de Mirel Rădoi pentru primele trei meciuri din preliminariile CM 2022, tricolorii urmând să se dueleze cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

25 martie

România - Macedonia de Nord (21:45)

28 martie

România - Germania (21:45)

31 martie

Armenia - România (19:00).

VIDEO Dublă de senzație reușită de Nicolae Stanciu pentru Slavia Praga