Premier League prevede să primească 10.000 de spectatori la meciurile din ultimele două etape ale campionatului Angliei, din luna mai, a declarat Richard Masters, preşedintele forului.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

Această revenire a publicului s-ar înscrie în planul Guvernului britanic, care prevede o relaxare a restricţiilor în patru etape.

Redeschiderea parţială a spaţiilor neacoperite, cum ar fi stadioanele, este programată astfel în cadrul etapei a treia, începând din 17 mai, în cazul în care condiţiile sanitare permit.

Pentru ca fiecare echipă să poată disputa un meci de pe teren propriu cu spectatori, penultima etapă, iniţial prevăzută la 15-16 mai, va fi amânată pentru 18-20 mai, iar ultima rundă se va juca la 23 mai.

Pe stadioanele cu o capacitate mai mică de 40.000 de locuri, numărul spectatorilor va fi limimtat la 25 la sută din capacitate.

Dacă programul de vaccinare se desfăşoară aşa cum se prevede, Richard Masters este optimist că stadioanele se vor deschide din nou începând din sezonul viitor, în luna august, informează News.ro.​