​Garbine Muguruza s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai, după ce a trecut de a treia favorită, Aryna Sabalenka, în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-2.

Garbine MuguruzaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce a avut emoții în primul game al partidei (a salvat două mingi de break), Sabalenka a început să lovească din ce în ce mai puternic, s-a impus la retur în al patrulea game și a câștigat setul fără să piardă la serviciu (a câștigat 85% dintre punctele jucate cu primul serviciu).

Setul secund a început perfect pentru Sabalenka: Aryna a făcut break încă din primul game și părea favorită la calificare. Muguruza și-a revenit însă rapid, a câștigat patru game-uri consecutive și a împins confruntarea în act decisiv.

Setul al treilea a debutat cu break-uri de ambele părți, însă Garbine a fost mai atentă în momentele importante, a returnat mult mai precis și s-a impus cu 6-2. Meciul a durat o oră și 52 de minute.

De știut:

  • Pentru a ajunge în semifinalele turneului de la Dubai, Muguruza a mai trecut de Irina Begu, Amanda Anisimova (semifinalistă la Roland Garros 2019) și Iga Swiatek (campioană la Roland Garros 2020).
  • Pentru un loc în marea finală, Muguruza (favorită 10) se va duela cu belgianca Elise Mertens (cap de serie nr. 10). Iberica s-a impus în singura confruntare directă: 2-6, 6-0, 6-3, la US Open, în 2016.
  • Garbine Muguruza a jucat deja două finale în 2021: la Yarra Valley Classic (a fost învinsă de Ashleigh Barty) și la Doha (a pierdut în fața Petrei Kvitova).

Vor avea loc în semifinale:

Barbora Krejcikova (Cehia) vs Jil Teichmann (Elveția)

Garbine Muguruza (Spania/9) vs Elise Mertens (10).

Turneul de la Dubai se dispută pe hard, între 7-13 martie 2021, iar premiile totale sunt în valoare de $1.835.490. Ultima campioană: Simona Halep, în 2020.