​Românii Nicolae Stanciu (Slavia Praga) și Ianis Hagi (Rangers) ”se bat” în această seară pentru un loc în sferturile Europa League. Echipele se întâlnesc pentru prima oară în competițiile UEFA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul va fi cu atât mai strâns cu cât amândouă echipelor le merge extrem de bine. Rangers tocmai a câștigat titlul în Scoțiași nu a mai fost învinsă de 11 meciuri în competițiile europene. În același timp, Slavia Praga începe acest meci neînvinsă acasă în acest sezon de Europa League.

Slavia Praga a mai ajuns în sezonul 2018/2019 în sferturi, în timp ce Rangers a ieșit din Europa League în șaisprezecimi sezonul trecut. De notat este și că Rangers a pierdut ultimele trei jocuri disputate în competițiile europene de-a lungul timpului cu echipe din Cehia.

Echipa lui Stanciu a eliminat Leicester în runda precedentă (2-0 la general), generând o mare surpriză. Echipa antrernată de legendarul Gerrard a eliminat-o pe Antwerp în runda precedentă, cu un spectaculos 9-5 la general.

Manșa tur va avea loc pe 11 martie, iar returul pe 18 martie 2021.

Un meci ”dominat de români”

Anunțați titulari, Ianis Hagi și Nicolae Stanciu nu vor fi singurii români de pe teren. Brigada de arbitrii va fi în întregime formate din români. Ovidiu Hațegan va fi la centru, ajutat de Vasile Florin Marinescu și Sebastian Gheorghe.

Ianis Hagi este ”pe culmi” la Rangers, unde a obținut primul titlu de campion din cariera, chiar weekendul trecut. Ianis vine și după un sezon bun la echipa scoțiană, reușind 6 goluri și 9 pase decisive. În același timp, Nicolae Stanciu este și el o piesă de bază pentru Slavia Praga.

Echipele probabile

Slavia Praga - Kolar - Bah, Kudela, Zima, Boril - Hromada - Sima, Provod, Stanciu, Olayinka - Kuchta

Rangers: McGregor - Patterson, Goldson, Helander, Barisic - Kamara, Davies, Aribo - Hagi, Morelos, Kent

În același timp, 6 jucători îi vor lipsi Slaviei la acest meci (Beran, Hovorka, Sevcik, Traore, Yusuf), în timp ce Rangers nu va putea dispune de 4 jucători (Balogun, Jack, Katic, Tavernier) .

Jucători de urmărit

Abdallah Sima a înscris în 4 din ultimele 6 întâlniri ale Slaviei în Europa League și este cel mai prolific tânăr golgeter din competiția europeană în acest sezon.

De studiat este și Alfredo Morelos care a devenit primul jucător după Diego în 2012 (Atlético Madrid), care să ofere peste 2 asisturi în meciuri eliminatorii consecutive în Europa League.