International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte Legile Jocului, recomandă arbitrilor să sancţioneze cu cartonaş galben jucătorii care mimează că au fost grav faultaţi de adversari, informează dailymail.co.uk.

Minge de fotbal in pandemieFoto: csuc.ro

Această recomandare vine după melodramatica reacţie a lui Alexandre Lacazette de la Arsenal, în meciul cu Burnely, la un fault al lui Erik Pieters.

Strigătul de durere al lui Lacazette a răsunat pe Stadionul Turf Moor, sâmbătă, la partida încheiată la egalitate, 1-1, sugerând o accidentare gravă.

Însă francezul s-a ridicat repede de pe gazon, după ce Pieters a primit cartonaşul galben, informează News.ro.

IFAB precizează acum că jucătorii pot fi avertizaţi dacă arbitrul simte că ţipetele au fost destinate să înşele.

"Când am arbitrat în Premier League, nu-mi amintesc să fi auzit jucători ţipând, deoarece zgomotul publicul acoperea toate acestea. Acum, auzim fiecare ţipăt, la fel şi arbitrii. O altă problemă este că pot auzi totul din zonele tehnice, în timp ce încearcă să oficieze la meciuri.

În cele din urmă, arbitrii judecă greşelile pe baza a ceea ce văd, nu pe ceea ce aud, aşa că ţipatul când eşti faultat este puţin probabil să influenţeze un oficial cu experienţă", a declarat fostul arbitru Mark Clattenburg.

După meciul de sâmbtătă, Sean Dyche, antrenorul echipei Burnley, a declarat că Arsenal a marcat bine pe "scream-o-meter" (n.r. - ţipătometru).

Aflaţi într-un studio de televiziune, Gary Lineker, Ian Wright şi Dion Dublin s-au distrat pe seama lui Lacazette, încheind emisiunea lor ţipând şi căzând de pe scaune.