Gică Hagi a oferit un interviu eveniment celor de la Radio Marca, fostul internațional român vorbind despre marele regret al carierei, despre proiectul Viitorul, dar și despre asemănările cu Lionel Messi.

Foto:

Cum începe materialul găzduit de Marca.com

"Cel mai bun jucător român din istorie - se poate lăuda că a jucat cu numărul 10 pe spate la cele mai mari două echipe ale Spaniei. El a rămas în memoria fanilor drept <Maradona din Carpați>, așa cum a fost numit de Gaspar Rosety (fost jurnalist spaniol)".

Marele regret al carierei

"Știți cum este fotbalul, am decis că vreau să am o altă experiență în altă parte, chiar dacă ultimul meu an la Real Madrid a fost foarte bun. Îmi amintesc că am marcat multe goluri în cupele europene.

M-am adaptat foarte bine fotbalului spaniol, este păcat. Desigur că regret100% (n.r. plecarea). Dar asta este viața, alcătuită din decizii și oportunități.

Cu toate acestea, pot spune că viața mea sportivă a fost grozavă, nu toată lumea a avut ocazia să joace la Real Madrid și Barça. La Marid am învățat că locul doi nu contează" - Gică Hagi.

Cine l-a influențat cel mai mult în carieră

"Cruyff este idolul vieții mele. Ca jucător și ca antrenor este special pentru mine datorită modului său unic de a privi fotbalul. M-a chemat să merg la Barca după Mondialul din America (94'). Nu mă așteptam la asta. Am învățat multe de la el, în ciuda faptului că am jucat mai puțin" - Gică Hagi.

"Sunt mândru că am jucat la Real și Barca. M-au modelat ca om, iar mentalitatea pe care am găsit-o acolo am implantat-o în clubul pe care l-am fondat în România (n.r. Viitorul Constanța)" - Gică Hagi.

Ce fotbalist i se aseamănă ca stil

"Messi. Are mai multe goluri, dar împărtășim multe asemănări. E stângaci, rapid, viziune a jocului, tehnică bună. Lui îi place mai mult să marcheze, eu am fost mai mult un număr 10", a conchis Hagi pentru sursa citată.

"Trăiesc pentru fotbal 24 de ore pe zi. Suntem la curent în România cu tot ce se întâmplă în Spania" - Gică Hagi.

În vârstă de 56 de ani, Gică Hagi a evoluat la Real Madrid între 1990-1992, iar la Barcelona în perioada 1994-1996.