Jucătorii cubanezi care evoluează şi trăiesc în străinătate au fost selecţionaţi pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială din 2022, programate la sfârşitul lunii martie. Aceasta este o premieră în istoria ţării, informează lequipe.fr.

Foto:

În total, au fost convocaţi 11 "stranieri", a declarat directorul tehnic Pablo Elier Sanchez, într-o conferinţă de presă.

Majoritatea celor convocaţi evoluează în Canada, Brazilia, Guatemala, Republica Dominicană, Costa Rica şi Honduras.

Unul dintre ei este mai cunoscut, atacantul Onel Hernandez, 28 de ani, de la Norwich City, liderul din Championship. Sezonul trecut, Hernandez, care a emigrat în Germania la vârsta de şase ani, a devenit primul cubanez care a jucat în Premier League.

"Stranierii" se vor alătura lotului la 22 şi 23 martie, relatează News.ro.

Confruntaţi cu rezultatele slabe ale selecţiei cubaneze, subminate în mod regulat de "dezertări", suporterii şi jucătorii echipei naţionale au cerut ca fotbaliştii care locuiesc în străinătate să poată ajuta şi ei echipa.

Cuba, care a participat la un singur turneu final în istorie, în 1938, în Franţa, joacă cu Guatemala şi Curacao, la 24 şi 28 martie, primele meciuri din campania de calificare pentru CM din Qatar.

Naţionala cubaneză a eliminat România, în 1938, după 3-3 în primul meci, şi 2-1, la rejucare.