Atacantul norvegian Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) a devenit, marţi, cel mai tânăr jucător care marchează 20 de goluri în Liga Campionilor, la vârsta de 20 de ani şi 231 de zile, informează lequipe.fr.

Erling HaalandFoto: BERND THISSEN / AFP / Profimedia

Precedentul record îi aparţinea atacantului francez al echipei PSG, Kylian Mbappe, care a reuşit să ajungă la 20 de goluri la vârsta de 21 de ani şi 355 de zile.

Totodată, cu cele două goluri înscrise în meciul cu FC Sevilla, Haaland a devenit cel mai bun marcator norvegian în Liga Campionilor, depăşindu-l pe Ole Gunnar Solskjaer, care a reuşit în carieră 19 de goluri.

Haaland a avut nevoie de doar 14 jocuri pentru a marca 20 de goluri, în timp ce actualul antrenor al echipei Manchetser United a înscris de 19 ori în 77 de partide.

Potrivit marca.com, jucătorul Borussiei a devenit primul jucător care a marcat de câte două ori în patru meciuri consecutive în Liga Campionilor, relatează News.ro.

Borussia Dortmund s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a remizat, marţi, pe teren propriu, scor 2-2 (1-0), în meciul cu echipa FC Sevilla, din manşa a doua a optimilor de finală. Germanii au câştigat partida tur, cu 3-2, în care de asemenea Haaland a marcat două goluri.