Joachim Loew se va retrage din postul de selecţioner al Germaniei după încheierea EURO 2020, turneu amânat până în vara acestui an din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de agenţia DPA.

Joachim LowFoto: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Germania este adversara reprezentativei României în cadrul Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, cele două formaţii urmând să se înfrunte pe 28 martie, la Bucureşti, meciul retur fiind programat pe 8 octombrie, când Mannschaft va avea deja un alt selecţioner.

Loew, în vârstă de 61 ani, are un acord valabil până la încheierea Mondialului din Qatar, însă selecţionerul a solicitat responsabililor DFB întreruperea contractului său după EURO 2020 (11 iunie - 11 iulie 2021), a precizat Federaţia germană într-un comunicat.

Aflat în funcţie din 2006, Joachim Loew a condus naţionala Germaniei la câştigarea titlului de campioană mondială în 2014, însă a fost intens criticat pentru rezultatele modeste din ultimii ani.

"Fac acest pas foarte conştient, plin de mândrie şi de enormă recunoştinţă, dar în acelaşi timp voi continua să fiu foarte motivat în legătură cu viitorul turneu al Campionatului European", a precizat Loew, citat în comunicatul DFB.

"Am putut lucra cu cei mai buni fotbalişti ai ţării timp de aproape 17 ani şi să îi susţin în dezvoltarea lor. Am avut mari succese alături de ei şi înfrângeri dureroase, dar mai ales multe momente minunate şi magice, nu doar câştigarea Cupei Mondiale 2014 din Brazilia", a adăugat actualul selecţioner german.

Unul dintre numele vehiculate de presa germană pentru preluarea postului de selecţioner este cel al lui Hansi Flick, actualul antrenor al echipei Bayern Munchen, care a fost secundul lui Loew la reprezentativa Germaniei între 2006 şi 2014, relatează Agerpres.