Un subiect la modă în această perioadă în fotbalul românesc este implementarea VAR-ului. Discuția a generat numeroase contre între FRF și LPF, iar ultima replică pe această temă vine din partea lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației de Fotbal.

Sistemul VARFoto: fifa.com

Cotinuă scandalul cu LPF

"Am înțeles că ei își dau niște salarii exagerate pentru nivelul nostru (n.r. cei de la LPF). Am înțeles că sunt 2.000.000 de lei pentru 20 și ceva de angajați. Și ei vor să finanțăm noi acest proiect al VAR-ului. Cupa României e organizată de FRF și probabil că va fi prima care va beneficia de VAR" - Mihai Stoichiță, la Digisport.

Când ar putea apărea VAR-ul în fotbalul românesc

"Să zicem că ne înțelegem cu Liga și implementăm VAR, dar asta nu se va întâmpla decât după opt-zece luni. Arbitrii trebuie instruiți, vom pierde o brigadă de arbitri pe etapă, cei mai buni arbitri trebuie să stea în camera VAR.

N-a spus nimeni că n-avem nevoie de VAR, ne dorim VAR. Dacă se va ajunge la o soluție între cele două foruri, introducerea sistemului va dura", a completat Mihai Stoichiță.

Campionate din Europa unde sistemul VAR este prezent deja de ceva timp: Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța, Olanda, Belgia, Portugalia, Cehia, Polonia și Turcia.