Portarul Gianluigi Buffon, multiplu campion al Italiei la fotbal cu Juventus, a dezvăluit că plănuieşte să se retragă în iunie 2023, dar nu exclude să-şi agaţe ghetele în cui înainte de acest termen, transmite Reuters.

Gianluigi BuffonFoto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Buffon, 43 ani, are contract cu Juventus până la finele acestui sezon, dar campioana Italiei i-a propus o nouă înțelegere valabilă încă un an.

''În mintea mea, există cu adevărat un termen final de oprire, o ştachetă maximă, care este iunie 2023. Acesta este termenul maxim, cu adevărat maxim. Dar la fel de bine aş putea să mă opresc peste patru luni'', a declarat Buffon pentru ziarul The Guardian.

Campion mondial cu Italia în 2006, Buffon a câştigat zece titluri în Serie A cu Juventus, iar în 2017 a anunţat că se va retrage un an mai târziu, în 2018, dar a acceptat apoi un contract cu Paris Saint-Germain, cu care a câştigat titlul în Ligue 1, înainte de a reveni la Juve.

În acest sezon, el a fost rezerva polonezului Wojciech Szczesny şi a apărat poarta lui Juventus în zece meciuri în toate competiţiile, transmite Agerpres.