Dinamo Kiev a făcut pasul spre optimile Europa League, iar la finalul partidei cu Bruges (1-0) care a adus calificarea Mircea Lucescu s-a enervat în momentul în care a fost întrebat despre Șahtior.

Mircea LucescuFoto: Andrey Lukatsky / AFP / Profimedia

Pe lângă Dinamo Kiev, Ucraina mai are o echipă calificată în optimile C2: Șahtior Donețk, grupare unde Mircea Lucescu a antrenat 12 ani și a obținut numeroase trofee.

La flash-interviul de la finalul meciului cu Bruges (câștigat cu 1-0), Mircea Lucescu s-a arătat deranjat de faptul că i-a fost adresată o întrebare despre Șahtior.

"De ce mă întrebați de asta? Nu înțeleg, hai să vorbim despre Dinamo Kiev, atât", s-a limitat să spună Il Luce.

Presiune mare la Kiev

"Au fost câteva probleme în prima repriză, am fost precipitați în privința paselor din jumătatea adversă de teren. La pauză i-am văzut puțini abătuți. S-au grăbit, n-au avut răbdare.

Echipa crește de la un meci la altul, dar jucătorii încă nu au încredere în potențialul lor. Cred că este o presiune foarte mare pe ei, este foarte mult stres. Vor să readucă Dinamo Kiev acolo unde a fost și nu e ușor", a completat Mircea Lucescu.

Cine s-a calificat în optimi:

Arsenal, Ajax, Tottenham, Molde, Rangers, Granada, Șahtior, Villarreal, AC Milan, AS Roma, Dinamo Kiev, Dinamo Zagreb, Slavia Praga, Manchester United, Young Boys Berna și Olympiakos.

România este reprezentată în competiție de următorii:

Mircea Lucescu, Tudor Băluță (Dinamo Kiev), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Rangers) și Ciprian Tătărușanu (AC Milan).

De știut:

  • Tragerea la sorți a duelurilor din optimile Europa League va avea loc vineri, de la ora 14:00.
  • Manșa tur va avea loc pe 11 martie, iar returul pe 18 martie 2021.