A surprins prin alegerea făcută (a semnat cu o grupare care se luptă pentru evitarea retrogradării), iar la doar 45 de zile distanță s-a despărțit de noua echipă. Dan Petrescu a făcut lumină în cazul separării de Kayserispor, tehnicianul român motivând decizia luată.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

A plecat de la CFR după ce a cucerit trei titluri de campion al României, iar o vreme s-a tot vorbit despre oferte din lumea arabă.

Până la urmă, Dan Petrescu (53 de ani) a ales calea Turciei, acolo unde a semnat cu o grupare care se luptă pentru evitarea retrogradării.

Mandatul "Bursucului" în Super Lig a fost unul scurt, de doar 45 de zile. Vestea plecării a surprins la fel de mult precum știrile în care se anunța că Petrescu a semnat pentru Kayserispor.

În total, Dan a rezistat doar 8 meciuri în Turcia, iar antrenorul român a vorbit despre motivul despărțirii.

Dan Petrescu susține că va lua o pauză de la antrenorat și că ruptura cu gruparea turcă a fost de comun acord.

"Am o problemă personală și a trebuit să opresc aventura mea aici. Trebuie să plec. Patroana a înțeles, am rămas în relații foarte, foarte bune.

Echipa e pe un loc bun acum, nu e pe un loc retrogradabil. Având o problemă personală, chiar nu mai pot antrena nicăieri acum" - Dan Petrescu, pentru ProTV.

S-a ales cu bani frumoși de pe urma scurtei aventuri din Turcia

Conform Digisport, Dan Petrescu a încasat în total aproximativ 300.000 de euro pentru cele 45 de zile în care a fost antrenorul celor de la Kayserispor.

A primit banii pentru perioada în care a muncit, plus prima de instalare de 100.000 de euro.

Ce spune Șumudică despre mandatul lui Petrescu la Kayserispor

"Nu mă așteptam, și pentru mine a fost o bombă. Nu am vorbit cu Alibec, l-am sunat doar după accidentare ca să-i urez sănătate. Evit să vorbesc cu jucătorii de acolo, mai ales că ne întâlnim peste vreo câteva zile, nu e frumos și nici profesional" - Marius Șumudică, la Digisport.