Echipa feminină a României a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Croaţiei, în ultimul meci din Grupa H a preliminariilor Campionatului European de fotbal feminin din 2022.

Echipa nationala de fotbal feminin a RomanieiFoto: frf.ro

A marcat Mihaela Ciolacu '53.

Echipa României: Părăluță-cpt – Meluță, Oprea, Ficzay, Sandu – Bortan (Boroș '88), Ciolacu – Vătafu – Bâtea (Marcu '75), Rus, Carp. Selecționer: Cristian Dulca

Reprezentativa feminină a României trebuia să dispute ultimul joc din campania de calificare pentru WEURO-2022 la 1 decembrie 2020. În urma depistării a două cazuri de COVID-19 în cadrul delegaţiei române, care urma să facă deplasarea în Croaţia, naţionala feminină nu a primit acordul de a părăsi ţara, iar meciul a fost reprogramat.

România a terminat grupa pe locul 3, cu 12 puncte, după Belgia, 21 de puncte, şi Elveţia, 19 puncte. Belgia a obţinut calificarea la turneul final din Anglia. Elveţia poate obţine şi ea calificarea, în funcţie de ultimele rezultate din celelalte grupe. Dacă nu va reuşi accesul direct la turneul final, echipa din Ţara Cantoanelor va disputa o dublă manşă de baraj, în perioada 5-13 aprilie.

Croaţia a terminat Grupa H pe locul 4, cu şapte puncte, iar Lituania a ocupat locul 5, ultimul, fără niciun punct, informează News.ro.