Mijlocaşul Mesut Ozil şi-a propus să înceapă o viaţă nouă şi după ce nu a mai fost folosit la Arsenal a plecat la Fenerbahce Istanbul. Iar în Turcia, la meciul cu Goztepe, el a intonat imnul turc, deşi niciodată nu a cântat imnul Germaniei la partidele naţionalei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ozil nu prea era cunoscut ca un mare cântăreţ. Dimpotrivă: mereu a fost tăcut când a fost vorba de imnul naţional. Când ceilalţi cântau, gura lui rămânea mereu închisă. Până acum!", scrie cotidianul Bild.

Potrivit Marca, nemţii nu îi iartă lui Ozil declaraţiile din ziua prezentării de la Fenerbahce, când a spus că nu va mai juca în campionatul german şi nici pentru Germania. "Când aleg un drum, niciodată nu mă uit înapoi", a spus Ozil.

Ozil a jucat 92 de mecuri pentru naţionala Germaniei şi a marcat 23 de goluri, fiind campion mondial în 2014.

Născut în Germania din familie de origine turcă, Ozil s-a retras din naţionala Germaniei în 2018, după ce s-a iscat un scandal în urma publicării unei fotografii în care apare alături de preşedintele turc Recep Tayyp Erdogan.

El a acuzat federaţia germană de tratament rasist şi de faptul că nu l-a apărat în acest scandal.

Özil, care s-a transferat la Fenerbahçe pentru trei sezoane, câştigă 75.000 de euro pe săptămână, adică 4 milioane de euro pe an până în 2024, informează News.ro.