Liderul Atletico Madrid a pierdut surprinzător cu 2-0, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei Levante, în cadrul etapei a 24-a din La Liga, cu trei zile înaintea duelului de la Bucureşti cu echipa engleză Chelsea Londra, din Champions League.

Diego SimeoneFoto: atleticodemadrid.com

Levante, aflată pe locul 11 înaintea acestui joc, a deschis scorul pe stadionul Metropolitano în urma unui şut al căpitanului său Jose Louis Morales, deviat de Felipe (30), iar apoi şi-a majorat avantajul în prelungirile reprizei secunde, prin Jorge De Frutos (90+5), informează Agerpres.

Acest prim eşec suferit pe propria arenă de Atletico Madrid după aproape 15 luni (nu mai pierduse din data de 1 decembrie 2019) oferă șansa rivalei Real Madrid, ocupanta locului secund în clasament, să se apropie la trei puncte de lider, în cazul unei victorii pe terenul lui Valladolid, sâmbătă seara.

De menţionat că Levante remizase pe teren propriu cu Atletico Madrid (1-1), miercuri, într-o partidă restanţă contând pentru etapa a doua a sezonului.

Atletico Madrid şi Chelsea Londra se vor înfrunta marţi seara, de la ora 22:00 (ora României), pe Arena Naţională din Bucureşti, cu porţile închise, în cadrul primei manşe a optimilor de finală ale Champions League. Această confruntare din cea mai importantă competiţie continentală intercluburi a fost mutată în capitala României ca urmare a restricţiilor impuse delegaţiei britanice pe teritoriul Spaniei, unde trebuia să se dispute iniţial partida.