​Fosta jucătoare belgiană Justine Henin crede că tenisul feminin are o nouă şefă, pe japoneza Naomi Osaka, sportivă care va evolua, sâmbătă, cu americanca Jennifer Brady, pentru al patrulea titlu de Grand Slam din carieră, la numai 23 ani, informează News.ro.

Naomi OsakaFoto: William WEST / AFP / Profimedia

"Pentru mine, tenisul feminin are o nouă şefă. Naomi Osaka are această capacitate, a luat o altă dimensiune. Cred că este carismatică, nu are prea multe slăbiciuni, chiar dacă are suişurile şi coborâşurile ei.

Îşi poate îmbunătăţi procentul primului serviciu. Uneori face multe greşeli, dar am fost impresionată că, atunci când trebuie să joace bine, când trebuie să servească bine, joacă la fel ca o campioană.

Sunt foarte încrezătoare că va câştiga mai multe Grand Slamuri. În mod clar, Osaka va fi favorită în finală, nu ar fi sincer să spui contrariul. Trebuie să fie atentă însă, Brady a fost foarte emoționată astăzi, pentru că era o oportunitate imensă şi cred că situaţia va fi total diferită în finală.

Naomi Osaka este complet pregătită din punct de vedere fizic, iar psihic a arătat că este foarte puternică. Naomi, cu siguranţă, va fi marea favorită pentru acest meci", a declarat Justine Henin, la Eurosport Cube.

Japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în finala Australian Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-4, pe americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10.

Osaka s-a impus după un meci care a durat o oră şi 15 minute şi va evolua în ultimul act al competiţiei de la Melbourne cu Jennifer Brady (SUA, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22), care a trecut de Karolina Muchova (Cehia, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25), scor 6-4, 3-6, 6-4.

Naomi Osaka a câștigat precedentele trei finale de Grand Slam pe care le-a disputat: US Open 2018și 2020și Australian Open 2019.

Pe parcursul turneului de la Melbourne, japoneza le-a învins pe Anastasia Pavlyuchenkova (39 WTA), Caroline Garcia (43 WTA), Ons Jabeur (30 WTA), Garbine Muguruza (14 WTA), Su-Wei Hsieh (71 WTA) și Serena Williams (11 WTA).

Citește și:

​VIDEO Naomi Osaka, în finală după ce a învins-o categoric pe Serena Williams

VIDEO Serena Williams, în lacrimi la conferinta de presă: "Dacă m-aș retrage, nu aș anunța pe nimeni"

VIDEO Jennifer Brady va juca prima finală de Grand Slam din carieră / Victorie în trei seturi cu Karolina Muchova

VIDEO Mâncarea grecească, secretul victoriei - Naomi Osaka, aproape de al patrulea titlu de Grand Slam