Arbitrul portughez Luis Godinho şi familia sa au fost ameninţaţi cu moartea după ce el a eliminat doi fotbalişti ai lui FC Porto în meciul de miercuri cu Sporting Braga (1-1) din manşa întâi a semifinalelor Cupei Portugaliei, transmite Reuters.

Arbitrul Luis Godinho a fost amenintat cu moarteaFoto: Captura YouTube / VSPORTS - Taça de Portugal

În meciul de la Braga, unul foarte tensionat, Godinho i-a eliminat pe Luis Diaz şi Matheus Uribe.

Primul dintre ei a văzut cartonaşul roşu în minutul 70 după un fault dur asupra lui David Carmo, fundaşul gazdelor. Au urmat momente mai puţin obişnuite, fiind nevoie ca fotbaliştii celor două echipe să-şi unească forţele pentru a împinge o ambulanţă rămasă în pană pe terenul de joc, transmite Agerpres.

Uribe a fost eliminat în minutul 90+7 după ce a lovit cu capul un adversar, cu cinci minute înainte ca Braga să egaleze.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Sporting Braga și FC Porto.

Comisia de arbitri din Portugalia a condamnat ameninţările primite de Godinho şi familia sa şi a menţionat că astfel de lucruri nu sunt ceva nou în această ţară.

Preşedintele lui Porto, Pinto da Costa, i-a criticat pe arbitri după meci. Nu este prima oară în actualul sezon când clubul se simte nedreptăţit de cavalerii fluierului.

Potrivit presei locale, Porto a criticat arbitrajul din acest meci şi în newsletter-ul său zilnic, trimis fanilor.

Joi este programată cealaltă semifinală tur din Cupa Portugaliei, în care se înfruntă echipele Estoril Praia şi Benfica Lisabona.