A cucerit nu mai puțin de cinci titluri de campion al României, trei dintre acestea fiind cu CFR Cluj. Giedrius Arlauskis a fost îndepărtat de la Al Shabab după doar șase luni de contract, iar portarul de 33 de ani a devenit liber de contract.

Giedrius ArlauskisFoto: HotNews / DP

Motivul despărțirii

Ajuns în Arabia Saudită la scurt timp după ce a devenit pentru a treia oară campion alături de CFR Cluj, Arlauskis a prins doar jumătate de an la gruparea pentru care semnase în vara lui 2020.

Portarul lituanian a fost obligat de fosta sa echipă să plece după ce Al Shabab l-a transferat pe Odion Ighalo, fost la Manchester United.

Odată cu aducerea nigerianului numărul străinilor a ajuns la opt, iar regulamentul spune că ai dreptul la doar șapte stranieri.

Rămâne de văzut unde va ajunge Arlauskis, existând chiar și varianta unei reveniri la CFR - nu va fi nevoie de o sumă de transfer, fiind liber de contract.

În plus, valoarea îi este cunoscută în Gruia, iar momentul este unul în care Cristian Bălgrădean (titularul dintre buturile campioanei) a gafat chiar la ultimul meci din campionat (2-1 cu Viitorul).

Arlauskis a cucerit șapte trofee în fotbalul românesc: cinci titluri de campion (3 cu CFR, unul cu Unirea Urziceni și unul cu FCSB), o Cupă a României (alături de FCSB) și o Supercupă (cu CFR).