Portarul echipei Ajax Amsterdam, camerunezul Andre Onana, a fost suspendat 12 luni pentru dopaj, informează lefigaro.fr.

Andre OnanaFoto: ajax.nl

Onana, 24 de ani, a fost testat la 30 octombrie şi în urina lui a fost găsit furosemid, un diuretic.

Ajax spune că jucătorul său s-a simţit rău în acea zi şi a luat din greşeală Lasimac, un medicament recomandat de soţia lui.

UEFA a stabilit că Onana nu a avut intenţia de a trişa, dar a precizat că un sportiv are datoria să se asigure în permanenţă că nu ingerează substanţe interzise.

Andre Onana şi Ajax vor contesta această decizie, aplicabilă începând cu 5 februarie, în competiţiile naţionale şi internaţionale, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (CAS), informează News.ro.

Suspendarea lui Onana este a doua veste proasă pentru Ajax în aceste zile.

Joi, presa olandeză a scris că atacantul ivorian Sébastien Haller nu figurează pe lista UEFA a clubului Ajax Amsterdam din cauza unei greşeli administrative.

Haller a fost transferat în această iarnă de la West Ham pentru 22,5 milioane de euro, însă nu figurează pe lista echipei Ajax pentru Europa League, unde olandezii vor juca în 16-imi cu OSC Lille.

"Colaborăm cu KNVB (federaţia olandeză) şi UEFA pentru a înţelege unde s-a greşit", a declarat un purtător de cuvânt al clubului Ajax, care speră la "clemenţă" din partea forului european.