​Cei care s-au aflat în preajma fostului mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona i-au furnizat alcool şi marijuana aproape zilnic, uneori pentru "a scăpa" de vedetă, ceea ce a îngrijorat personalul medical care l-a tratat, conform ultimelor înregistrări audio publicate miercuri de presa locală, citată de agenţia EFE.

Diego MaradonaFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

"Am spus că, înainte de toate, o am pe 'Monona' (bucătăreasa Romina Milagros Rodríguez) care îmi relatează diverse lucruri. Pentru că dacă nu, nu veţi afla niciodată. Tot ieri, cu excepţia bucătăresei şi a securităţii, toţi fumau iarbă", i-a spus neurochirugului Leopoldo Luque, medicul lui Maradona, care este anchetat pentru neglijenţă în cazul morţii fostului jucător, un interlocutor, care, conform site-ului Infobae, făcea parte din echipa medicală.

"Astăzi s-a ridicat din pat cu durere, iar acum se odihneşte. Cu toată mahmureala pe care o are se ridică. Seara trecută a fumat, a băut vin, a luat pastile", a mai spus persoana.

Bărbatul i-a povestit medicului că Maradona "a luat obiceiul de a fuma în fiecare zi şi a cerut discreţie totală".

"Zilele trecute am vorbit cu paza şi le-am spus că, atunci când spune aşa, să-i aprindă un trabuc. Nu mai suport situaţia în care 'Charly' îi oferă marijuana lui Diego. Când i-a dat marijuana lui Diego, i-am spus că dacă va muri, el (Charly) va fi tras la răspundere când va ieşi la autopsie marijuana", se mai aude în înregistrare.

"Charly" este Carlos Ibanez, un verişor de-al doilea al tatălui fostei iubite a lui Maradona, Rocio Oliva.

După moartea lui Maradona, pe 25 octombrie la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, unul dintre prietenii lui Maradona, Mariano Israelit, a afirmat că "Charly", care fusese desemnat secretarul privat al lui Maradona, îl îmbăta intenţionat pentru a-i controla telefonul şi a-l ţine departe de fiicele sale.

"Aseară mi-au povestit că 'Charly' aranjase să intre noaptea o femeie. Aşa că, pentru a scăpa de Diego, i-a dat bere şi o ţigară cu marijuana. Mirosea peste tot a marijuana. Văzând că Maradona nu se mai ridică s-au panicat", i-a transmis acelaşi personaj din echipa medicală lui Luque prin sms.

Neurochirurgul l-a liniştit şi i-a spus că se va ocupa de această chestiune.

Leopolodo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov sunt cercetaţi în dosarul morţii lui Maradona, transmite Agerpres.