​Federația Română de Fotbal a anunțat, pe site-ul oficial, programul meciurilor amicale pe care tricolorii le vor disputa în luna iunie a acestui an.

Mirel RadoiFoto: frf.ro

Astfel, prima reprezentativă va juca cu Georgia, pe teren propriu, în data de 2 iunie și cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie.

Conform frf.ro, au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu şapte victorii şi un singur eşec în preliminarii.

Palmaresul cu englezii

La Euro-2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în sferturi. Palmaresul în faţa britanicilor este pozitiv.

Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori, transmite News.ro.

Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

Duelurile cu Georgia

Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru EURO 2016.

A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keşeru plus un autogol.

Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.

  • FRF va comunica ulterior locațiile unde vor avea meciurile, precum și orele de start.