​Clubul FC Barcelona a anunţat că va lua măsurile legale corespunzătoare împotriva cotidianului El Mundo, care a publicat contractul încheiat, în 2017, de Lionel Messi cu gruparea catalană.

Lionel MessiFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Duminică, El Mundo a scris că Lionel Messi a semnat, în noiembrie 2017, un contract valabil până în această vară, care îi aduce un venit total de 555.237.619 euro brut, cel mai mare din istoria sportului, informează lefigaro.fr.

Contractul "faraonic" pe patru sezoane, de aproximativ 138 de milioane de euro brut pe an (75 de milioane net), încheiat cu fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu, este la originea problemelor financiare ale clubului catalan. Acordul prevede o primă de reînnoire de 115 milioane de euro şi alta de "fidelitate" de 78 de milioane de euro.

Contractul, din care Messi a încasat până în prezent 92 la sută, este descris de El Mundo ca fiind cel mai mare din istoria sportului, într-un moment în care clubul catalan trece printr-o gravă criză financiară.

La 12 ianuarie, cotidianul La Vanguardia a scris că gruparea spaniolă a acumulat aproape un miliard de euro datorii şi că ar trebui să ramburseze 420 de milioane de euro înainte de sfârşitul anului 2021.

"Având în vedere informaţiile publicate, astăzi, în cotidianul El Mundo, în legătură cu contractul profesionist semnat între FC Barcelona şi jucătorul Lionel Messi, clubul regretă publicarea sa, având în vedere că este un document privat guvernat de principiul confidenţialităţii dintre părţi. FC Barcelona neagă categoric orice responsabilitate pentru publicarea acestui document şi va lua măsurile legale corespunzătoare împotriva ziarului El Mundo, pentru orice daune care ar putea fi cauzate ca urmare a acestei publicări. FC Barcelona îşi exprimă sprijinul absolut pentru Lionel Messi, în special în faţa oricărei încercări de a-i discredita imaginea şi de a-i deteriora relaţia cu entitatea în care a lucrat pentru a deveni cel mai bun jucător din lume şi din istoria fotbalului", se arată într-un comunicat al FC Barcelona.

La rândul lor, avocaţii lui Messi vor să le dea în judecată pe cele cinci persoane care aveau cunoştinţă despre detaliile confidenţiale ale contractului. Între acestea se numără fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu şi directorul executiv Oscar Grau, cei care au semnat contractul cu Messi, precum şi actualul director interimar Carles Tusquets, informează News.ro.