​Echipa braziliană de fotbal Palmeiras Sao Paulo a cucerit Copa Libertadores, după ce a învins dramatic o altă echipă braziliană, Santos FC, cu 1-0 (0-0), sâmbătă, pe Stadionul Maracana din Rio de Janeiro, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Palmeiras, antrenată de portughezul Abel Ferreira, care a disputat a cincea sa finală în cea mai importantă competiţie intercluburi din America de Sud, s-a impus prin golul marcat de Breno Lopes ('90+8), cu capul, din centrarea lui Rony. Antrenorul echipei din Santos, Cuca, a fost eliminat chiar înainte ca Palmeiras să marcheze golul victoriei.

Vezi aici un rezumat al partidei dintre Palmeiras și Santos.

Clubul ''verdao'' a cucerit trofeul pentru a doua oară, după ce prima dată l-a obţinut în 1999.

Finala trebuia să aibă loc cu fără spectatori, dar CONMEBOL a permis cluburilor să invite aproximativ 5.000 de persoane, care însă nu au respectat distanţarea socială şi nici nu au purtat măşti de protecţie.

A fost prima finală integral braziliană în această competiţie din 2006, când Internacional Porto Alegre a învins-o pe Sao Paulo FC.

Acest trofeu este al 20-lea obţinut de Brazilia în Copa Libertadores, însă Argentina este ţara cu cele mai multe victorii, 25.

Celelalte cluburi braziliene care au câştigat Copa Libertadores sunt Santos (3), Sao Paulo FC (3), Gremio Porto Alegre (3), Cruzeiro Belo Horizonte (2), Internacional Porto Alegre (2), Flamengo Rio de Janeiro (2), Vasco da Gama Rio de Janeiro (1), Corinthians Sao Paulo (1) şi Atletico Mineiro Belo Horizonte (1).

Palmeiras va reprezenta America de Sud la Cupa Mondială a Cluburilor din luna februarie.