​Atacantul român Dennis Man s-a transferat, vineri, de la FCSB la echipa italiană de fotbal Parma, cu care a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025, a anunţat clubul din Serie A citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suma plătită pentru Man (22 ani), care a efectuat joi vizita medicală, ar fi de 13 milioane de euro, la care se pot adăuga alte două milioane în bonusuri, potrivit Tutto Mercato Web.

Man s-a format ca jucător la Atletico Arad, club de la care s-a transferat în 2014 la UTA. Transferul de la UTA la FCSB s-a făcut în septembrie 2016. Dennis Man este golgheterul la zi al Ligii I, cu 14 goluri marcate pentru FCSB.

"Cel mai greu moment al vieţii mele, ziua când trebuie să mă despart de VOI! 4 ani jumate STEAUA mi-a fost casă, mamă, tată, frate... lucruri pe care le-am lăsat la Arad. Mulţumesc colegilor şi staffului, mulţumesc suporterilor şi vouă, oamenilor care m-aţi susţinut în momentele bune şi în momentele mai puţin bune, mulţumesc familiei STEAUA! Vă mulţumesc! FCSB, Al vostru, Dennis'', a scris Man, pentru care FCSB este acelaşi lucru cu Steaua, pe Facebook şi Instagram

Cei mai scumpi fotbalişti români care s-au transferat direct din Liga I sunt Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016), pentru 10 milioane de euro, Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013), pentru 9,5 milioane de euro, şi Valentin Mihăilă (de la Universitatea Craiova la Parma, în toamnă), pentru 8,5 milioane de euro.

Astfel, Parma va avea în lot trei fotbalişti români, internaţionalul Dennis Man, internaţionalul de tineret Valentin Mihăilă şi tânărul fundaş Reinaldo Radu.

După 19 etape, Parma este penultima în Serie A (locul 19), cu 13 puncte.

Parma va juca pe 31 ianuarie cu Napoli, în deplasare, în etapa a 20-a din Serie A.