Dan Petrescu a bifat deja al treilea meci pe banca tehnică a celor de la Kayserispor, iar pentru presa turcă "Bursucul" a precizat cine este persoana care l-a sfătuit să semneze cu o grupare din Super Lig.

Dan PetrescuFoto: kayserispor.org.tr

S-a vorbit despre mai multe oferte pentru Petrescu (incusiv din țările arabe), dar până la urmă fostul tehnician al CFR-ului a semnat cu o grupare care speră să evite retrogradarea din Super Lig.

Într-o discuție cu jurnaliștii turci, Dan Petrescu a precizat cine a avut un rol important în decizia de a semna un angajament cu Kayserispor.

"Românii au avut perioade de succes în Turcia, mai ales Mircea Lucescu, care a condus cluburi mari. E antrenorul meu preferat, l-am urmărit întotdeauna și, în ciuda vârstei, este la cel mai înalt nivel.

Marius Șumudică mi-a spus multe lucruri pozitive despre Turcia și campionatul de aici. Mi-a spus că este o ligă de calitate, peste nivelul României și mult mai dificilă.

Atunci mi-am spus că trebuie să plec în Turcia. Discuția cu Șumudică m-a ajutat să vin aici. Îmi doresc să am succes, la fel ca ceilalți antrenori români", a declarat Dan Petrescu, citat de Sporx.

"Sper să rămân pentru o perioadă lungă la Kayserispor. Obiectivul meu principal e să salvez echipa de la retrogradare. Nu mă gândesc la altceva, vom discuta din sezonul viitor, dacă vom rămâne în prima ligă", a completat Petrescu.

Tehnicianul român a adunat trei meciuri pe banca tehnică a celor de la Kayserispor: două înfrângeri și o victorie.

În acest moment, Kayserispor este pe locul 17 în clasament, cu 19 puncte. Formația lui Petrescu se află la egalitate cu Genclerbirligi (locul 18), grupare care ocupă primul loc retrogradabil.

În etapa următoare, Kayserispor se va duela în deplasarea cu Kasimpasa, (locul 12).