Inter și Milan se vor duela marți, de la 21:45, în sferturile Cupei Italiei la fotbal, într-un derbi în care Ciprian Tătărușanu va fi titular la trupa lui Stefano Pioli. Gazzetta dello Sport i-a alocat un material portarului român.

Ciprian TatarusanuFoto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia
  • Duelul dintre Inter și Milan va putea fi urmărit în direct de cei interesați pe LookTV.

Gianluigi Donnarumma este suspendat (a primit cartonașul roșu de pe banca de rezerve la meciul cu Torino din optimi), iar Ciprian va fi titular după cum anunță Gazzetta dello Sport.

De altfel, renumitul cotidian italian i-a dedicat un material lui Tătărușanu. Printre altele, jurnaliștii peninsulari îl laudă pe portarul român pentru faptul că a reușit să-și revină rapid după debutul modest între buturuile Milanului.

Gazzetta dello Sport, despre Tătărușanu

"Obișnuit să fie titular, "Tătă" a pierdut în sezonul trecut, la Lyon, duelul cu Lopes, având doar câteva apariții. Transferul la Milan a însemnat sosirea la unul dintre cele mai mari cluburi din lume, dar și acceptarea statutului de rezervă, având în vedere că nu se apropie nimeni de postul lui Gigio.

Tătărușanu era văzut drept versiunea românească a lui Reina, care a plecat în Premier League. Nimic mai mult. Existau temeri că ar fi cam ruginit. Debutul șocant din meciul cu Roma, 3-3, când Donnarumma avea probleme din cauza testului fals pozitiv, părea să le dea dreptate celor sceptici: o ieșire eronată pe centrare, golul de 1-0 al lui Dzeko și o remiză care putea fi evitată.

Tătărușanu era la răscruce atunci. Dacă ar fi fost afectat prea mult de acea evoluție, ar fi riscat să nu mai fie nici a doua variantă de portar. În schimb, și-a revenit grozav. La Praga, în Europa League, a fost decisiv în securizarea victoriei cu Sparta. Apoi, cu Torino, reacție bună datorită experienței și caracterului său", a scris Gazzetta Dello Sport, conform Digisport.

Sosit la Milan la începutul stagiunii actuale, Tătărușanu a prins patru meciuri în tricoul liderului din Serie A.

Partidele în care Tătărușanu a apărat la Milan:

26 octombrie 2020 / AC Milan - AS Roma 3-3 (Serie A)

29 octombrie 2020 / AC Milan - Sparta Praga 3-0 (Europa League)

10 decembrie 2020 / Sparta Praga - AC Milan 0-1 (Europa League)

12 ianuarie 2021 / AC Milan - Torino 0-0 (5-4 penaltiuri) (Cupa Italiei).