Trei jucători ai Astrei Giurgiu sunt acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, totul întâmplându-se la o clinică din București. Este vorba despre fotbaliștii Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto.

Astra GiurgiuFoto: afcastragiurgiu.ro

Conform gsp.ro, Ioniță a recunoscut la ANAD (pe 14 ianuarie, la comisia de audieri) că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă în fotbalul profesionist.

În acest moment, Astra riscă mult - se poate ajunge chiar și la excluderea din Liga 1, în timp ce fotbaliștii implicați în acest scandal se așteaptă să fie suspendați (rămâne de văzut pe ce durată).

De unde a început totul

În luna septembrie a anului trecut, Ioniță, Sato și Fatai au apărut în fotografiile postate de o clinică privată din București în timp ce primeau vitamine intravenos.

Acest gen de tratament este interzis de Agenția Antidoping (ANAD), iar de aici și până la demararea unei anchete a mai fost un singur pas.

Suspendare redusă pentru colaborarea cu anchetatorii

Pentru că ar fi recunoscut dopajul, Ioniță va putea beneficia de o reducere semnificativă a suspendării, de 75%. Astfel, fotbalistul de 26 de ani va primi, cel mai probabil, o pedeapsă de 12-15 luni.

Dacă cei trei jucători vor fi găsiți vinovați (pe 4 februarie ANAD va anunța verdictul), Astra poate fi exclusă din Liga 1.

"În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor. Constituie încălcări ale reglementărilor antidoping: utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță interzisă sau o metodă interzisă".