Antrenorul Marius Şumudică spune că el a pregătiti meciul pe care Rizespor (formație cu care a semnat un contract pe un an și jumătate), l-a câştigat, miercuri, cu 3-0, în faţa fostei sale formaţii, Gaziantep.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De două zile am pregătit jocul. Sunt în România, am avut două şedinţe pe Zoom şi una telefonică, şi la pauza jocului. Am pregătit jocul, ştiam ceea ce joacă Gaziantep, era echipa mea, ştiam punctele forte, punctele mai puţin bune şi am reuşit să câştig. Chiar glumeam şi spuneam că i-am bătut din sufragerie", a declarat Şumudică, la DigiSport.

Marius Şumudică a mai afirmat că îl doreşte la Rizespor pe mijlocaşul Damian Djokovic de la CFR Cluj, care ar mai avea o ofertă de la Kayserispor, formaţie antrenată de Dan Petrescu. Marius Şumudică spune că mai doreşte trei jucători, în afară de Djokovic, toţi din campionatul turc, potrivit News.ro.

De știut:

  • Marius Șumudică nu a stat pe bancă la Rizespor, el urmând să debuteze oficial din etapa următoare.
  • De cealaltă parte, Ricardo Sa Pinto (înlocuitorul lui Șumudică) a avut parte de un debut cu stângul la Gaziantep.
  • La Gaziantep, Alexandru Maxim și Alin Toșca au fost titulari. Maxim a fost înlocuit în minutul 58 de Dicko.
  • În urma acestui succes, Rizespor a urcat pe locul 12 în ierarhia din Super Lig, cu 23 de puncte.
  • Formația preluată de Șumudică se află la cinci puncte distanță de Genclerbirligi (locul 18, primul retrogradabil).

Şumudică şi-a reziliat contractul cu Gaziantep la 10 ianuarie. El a preluat echipa în vara anului 2019 şi mai avea contract până în mai. Formaţia ocupa la acel moment locul 4 în clasament, fiind la patru puncte de liderul Beşiktaş.

În ciuda rezultatelor bune obţinute, plecarea antrenorului român s-a făcut după un scandal izbucnit între el şi preşedintele clubului, cu privire la prelungirea contractului.

Marius Şumudică a acuzat conducerea clubului că a vrut să îi scadă salariul, deşi rezultatele echipei au fost bune.

În schimb, conducerea grupării l-a acuzat pe antrenorul român că are pretenţii financiare prea mari şi a precizat că i-a propus tehnicianului un nou contract cu salariul mărit în măsura posibilităţilor.