Demis recent de la Gaziantep, Marius Șumudică și-a găsit echipă, tehnicianul român urmând să antreneze tot în Super Lig, după cum informează presa din Turcia. Șumi va fi rival la salvarea de la retrogradare cu Dan Petrescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Șumi a ajuns la un acord cu oficialii celor de la Rizespor pentru a pregăti formația aflată pe locul 16 în Super Lig, relatează presa turcă, citată de News.ro.

Varianta ideală de înlocuire a lui Stjepan Tomas

Rizespor a pierdut, scor 1-4, meciul de duminică, disputat cu Malatyaspor, în deplasare, în etapa a XIX a campionatului turc şi este fără victorie de cinci etape. În urma acestui rezultat, croatul Stjepan Tomas a fost demis, iar conducerea clubului s-a orientat către Şumudică, potrivit star.com.tr.

Ar putea semna un contract pe un an și jumătate

Tehnicianul român este aşteptat, luni sau marţi, la Rize, oraş situat pe malul Mării Negre, la 1.100 kilometri est de Istanbul, pentru a semna un contract valabil pentru o perioadă de un an şi jumătate.

Rizespor ocupă locul 16, cu 21 de puncte din 18 meciuri, la cinci puncte de Kayserispor, de pe locul 18, retrogradabil.

Şumudică şi-a reziliat contractul cu Gaziantep la 10 ianuarie. El a preluat echipa în vara anului 2019 şi mai avea contract până în mai. Formaţia ocupa locul 4 în clasament, fiind la patru puncte de liderul Beşiktaş (16 jocuri).

În ciuda rezultatelor bune obţinute, plecarea antrenorului român s-a făcut după un scandal izbucnit între el şi preşedintele clubului, cu privire la prelungirea contractului.

Marius Şumudică a acuzat conducerea clubului că a vrut să îi scadă salariul, deşi rezultatele echipei au fost bune.

În schimb, conducerea grupării l-a acuzat pe antrenorul român că are pretenţii financiare prea mari şi a precizat că i-a propus tehnicianului un nou contract cu salariul mărit în măsura posibilităţilor.

Luptă la retrogradare cu Dan Petrescu

Gaziantep, fosta echipă a lui Șumudică, se află pe locul 3, cu 34 de puncte. Rizespor se găsește pe 16, cu 21 de puncte, în timp ce Kayserispor (trupa preluată recent de Dan Petrescu) este pe locul 18 (primul care retrogradează, cu 16 puncte).

De știut:

Dacă va fi numit la Rizespor, Marius Șumudică va avea parte de un debut foarte interesant la noua grupare: duel cu Gaziantep, formație pe care a dus-o în urmă cu doar câteva etape provizoriu pe locul întâi în clasamentul din Super Lig.